Onlıne Eğitim Seminerleri: [Ekual] Ebsco Veri Tabanları Eylül Ayı Programı

EBSCO ve EKUAL veri tabanlarının EYLÜL ayında gerçekleştirilecek olan çevrimiçi eğitim programı aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

** İlgili linklere tıklayarak ibu uzantılı kurumsal e-posta adresinizle kayıt olabilirsiniz.
    ** Kayıt olduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.

EĞİTİM BAŞLIĞI TARİH SAAT  EĞİTİM İÇERİĞİ KAYIT LINKİ
    EBSCO Mobil Uygulama ile Akademik Literatür Artık Cebinizde 25 Eylül 2024, Çarşamba 10.00 Akıllı telefonunuz ya da tabletiniz ile literatür taraması yapıyor musunuz? Bilgisayarınız yanınızda yokken ve akademik bilgiye anında, hızlıca ulaşmanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz? Akademik bir kongreye/konferansa gittiğinizde mobil cihazınızın yeterli olabileceğini, bilgisayarı taşımak zorunda olmadığını biliyor muydunuz?
    Literatür Tarama ve Bilimsel Araştırma Teknikleri 26 Eylül 2024Perşembe 11.30
    Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir? EBSCO’nun sunduğu yapay zeka entegrasyonu, araştırmacılara hangi avantajları sağlamaktadır? Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir? Bu sorulara cevap bulabileceğiniz “EBSCO ve Yapay Zeka: Bilimsel Araştırmanın ve Literatür Taramasının Dönüşümü” konulu webinarına davetlisiniz.
    TÜBİTAK ULAKBİM’den Akademik Araştırmalar için Dijital Kütüphane 26 Eylül 2024Perşembe 10.00

Lisansüstü düzeyindeki araştırmacıların tezlerini, makalelerini ve projelerini yazmak için ihtiyaç duydukları akademik araştırma kaynaklarının seçimi, bu kaynaklara erişim ve verimli çalışma araçlarının kullanımına dair bilgi vereceğimiz bu webinarda TÜBİTAK ULAKBİM’in sizlere sağladığı dünyanın önde gelen alan ve atıf indekslerindeki (Web of Science ve Scopus) dergilerin tam metinlerine nasıl erişim sağlayabileceğinizi görebilirsiniz.
    Dünyanın En Saygın Yayınevlerinin eKitaplarına Her Zaman ve Her Yerden Erişin! Seçenek 1: 19 Eylül 2024Perşembe
    Seçenek 2: 25 Eylül 2024,    Çarşamba
    Seçenek 1: 10.00
    Seçenek 2: 11.30
    • Kütüphanenizin sizlere yüzbinlerce eKitap sağladığını biliyor muydunuz?
    • Bu eKitapların internette ücretsiz olarak bulunmayan kitaplar olduğunu tahmin edersiniz.
    • MIT, Cambridge, Oxford gibi üniversite yayınevlerinin yanı sıra Elsevier, Wiley, Taylor & Francis gibi yayıncıların da içeren eKitap koleksiyonlarının içerikler detayları nelerdir?
    • eKitaplara erişim nasıl sağlanır?
    • Online kullanım özellikleri nelerdir?
    • Bir e-kitap nasıl ödünç alınır? PDF olarak nasıl indirilir?
    • Mobil uygulama üzerinden eKitaplara her zaman ve her yerden nasıl erişilir?
    Seçenek 1: Kayıt Linki
    Seçenek 2: Kayıt Linki
    Tam Metin PubMed Dergilerine Hızlı ve Kolay Erişim Seçenek 1: 18 Eylül 2024, Çarşamba
    Seçenek 2: 24 Eylül 2024Cuma
    Seçenek 1: 11.30
    Seçenek 2: 10.00
    • Yüzlerce PubMed dergisine nasıl tam metin erişim nasıl?
    • PubMed, MEDLINE ve MEDLINE Ultimate farkları nelerdir?
    • Hangi Q1 ve Q2 dergilerine erişim sağlayabilirim?
    • Sistematik inceleme veya meta-analiz filtrelerini nasıl kullanırım?
    • MeSH (Medical Subject Headings) nedir? Araştırmalarımda nasıl yardımcı olur?
    • Literatür tarama sürecini nasıl daha hızlı ve pratik hale getiririm?
    • Mobil cihazımdan araştırma yapabilir miyim?
    Seçenek 1: Kayıt Linki
    Seçenek 2: Kayıt Linki
    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/gfrp
    Önceki İçerikTEKNOFEST Akdeniz 2-6 Ekim Tarihlerinde Adana’da!
    Sonraki İçerikÜniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Nihat Daldal’ın projesi Avrupa Birliğince kabul edildi