Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Mudurnu’nun yöresel lezzetlerini yeniden keşfetmek ve turizm sektörüne kazandırmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe; Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkan Vekili Kamuran Esen, Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli ile akademik ve idari personel katıldı. Yaptıkları saha çalışmasında vatandaşlar ve turizm işletmecilerinden ilçenin yöresel yemekleri hakkında bilgi alan öğrenciler, dört menü belirleyerek bu menülerden bazılarını Mudurnu Fuatbeyler Konağı’nda düzenlenen etkinlikte katılımcıların beğenisine sundular.
AİBÜ Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Öğretim Görevlisi Serkan Şengül koordinatörlüğünde yürütülen ve Mudurnu’nun turizmine katkı sağlama hedefiyle başlatılan çalışmada, Mudurnu mutfağının en leziz örneklerini yanıtsan menüler hazırlayacaklar. Menüler, Mudurnu’nun tarihi konaklarında belli periyotlarla düzenlenecek programlarla katılımcıların beğenisine sunularak yöresel yemek kültürünün ülke ve dünya çapında tanıtılması hedefleniyor.