Milli Okçu Öğrencimiz Merve Nur ve Takım Arkadaşı Dünya Rekoru Kırdı

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Milli Okçu Merve Nur Eroğlu ve takım arkadaşı Yağmur Şengül’den oluşan Klasik Yay Kadın Milli Takımı, 13-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında Çekya’nın Nove Mesto kentinde düzenlenen Para Okçuluk Avrupa Kupası 1. Ayak Yarışması’nda dünya rekoru kırdı.

Klasik Yay Kadın Milli Takımı’mız Avrupa Şampiyonu Oldu

Yarışmada 1199 puanla Avrupa Şampiyonu olan Klasik Yay Kadın Milli Takımı’mız, bu puanla aynı zamanda hem Avrupa hem Dünya rekorunun da sahibi oldu.

Milli Okçu öğrencimiz Merve Nur, finalde Yunan rakibini 6-0’lık skorla eleyerek Klasik Yay Kadın Bireysel Kategoride de altın madalya aldı.

Rektörümüzden Tebrik Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, son olarak Çekya’da düzenlenen Para Okçuluk Avrupa Kupası’nda hem Avrupa hem Dünya rekoru kırarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesini gururlandırmaya devam eden başta öğrencimiz Merve Nur olmak üzere Klasik Yay Kadın Milli Takımı’mızı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/WwhA
    Önceki İçerikBAİBÜ Tenis Takımımız Şampiyon Olarak Üniversitelerarası Süper Ligi’ne Yükseldi
    Sonraki İçerikTÜBİTAK-ARDEB “Okul Öncesi Eğitimde Somut Olmayan Kültürel Miras ve Teknoloji Çalışması” Kapanış Programı