IV. Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı”na katılım sağlandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı, Bursa Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Yükseköğretimde İnsan Kaynakları Yönetimi Çalıştayı”na katılım sağladı. Etkinlik, yükseköğretim kurumlarındaki insan kaynakları yönetimi süreçlerinin geliştirilmesi ve karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik stratejilerin belirlenmesi amacıyla düzenlendi.

Üniversitemizi temsilen, Personel Daire Başkanı Mustafa TANRIKULU çalıştaya katıldı. Çalıştay süresince, insan kaynakları yönetiminde yenilikçi yaklaşımlar ve süreç iyileştirme stratejileri üzerine çeşitli sunumlar ve tartışmalar gerçekleştirildi.

Çalıştayın birinci gününde akademik ve idari kadrolarla/personellerle ilgili yaşanan sorunlar ayrı ayrı ele alındı. Akademik kadroların kullanımları/izinlerle ilgili sorunlar, yurt dışında üniversiteler adına lisansüstü eğitim görenlerin istihdamındaki sorunlar, akademik personelin yurtiçi ve yurtdışı görevlendirilmelerini düzenleyen mevzuatın uygulamasında yaşanan sorunlar, 4B sözleşmeli personel istihdamı, kariyer kapısı uygulamaları, görevde yükselme sınavları, kurumlararası naklen geçişler, YÖK’ün gündeminde olan becayiş uygulaması, akademik ve idari personelin özlük hakları, çalışma esasları vb. konular ele alınarak her bir konu ile ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Çalıştayın ikinci gününde ise önceki çalıştaylarda alınan kararların sonuçları değerlendirildi. Ayrıca katılımcı üniversitelerin örnek uygulamalarının paylaşıldığı çalıştay sonunda, tartışılan konular ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlanarak Cumhurbaşkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara sunulmasına karar verildi.

Çalıştayın sonunda, katılımcılar yükseköğretimde daha etkin bir insan kaynakları yönetimi için iş birliği ve iletişim kanallarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak, bu tür etkinliklere katılımın, üniversitenin insan kaynakları politikalarına ve süreçlerine önemli katkılar sunacağı değerlendirilmektedir.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/3pl6
    Önceki İçerikÖzel Yetenek Sınavı (ÖZYES) başladı