İstanbul’un fethinin 571. yıldönümü kutlu olsun

“İstanbul’un fethinin 571. yıldönümünde, ecdadımızın muhteşem zaferini gururla anıyoruz.

Bizans İmparatorluğu’nun son megadükü Lukas Notaras’a;

“Konstantinopolis’te Latin serpuşu görmektense Türk sarığı görmeyi yeğlerim” sözünü söyleten ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in övgüsüne nail olan 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet Han’ın liderliğindeki ordumuzun destansı bu büyük zaferi, bir çağı kapatıp ötekini açmıştır. Merhameti ve adaleti ile bilinen ecdadımızın zaferleri tarihe her zaman yön vermiştir.

Bu vesileyle İstanbul’un Fethini büyük bir gururla kutluyor, başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere vatanı uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/lady