İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne yapılan orantısız gücü ve insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Gazze şeridi, İsrail tarafından yıllardır en temel insani ihtiyaçların girişine yasaklanmış, abluka altında bulunan 360 km²lik alan içinde yaşayan 2.5 milyon insan ile dünyanın en kalabalık nüfus yoğunluğuna sahip bölgesidir. İsrail son günlerde toplu cezalandırma uygulaması su, gıda, ilaç, yakıt ve elektrik kesintisi uygulamasıyla Gazzeli sivillerin en temel insanî ihtiyaçlarını dolayısıyla hayatla bağlarını kesmek üzerine cezalandırma yapmaktadır. Bu durum tarih boyunca karşılaşılan en büyük zulümler arasında yerini almıştır. İsrail hükümetinin Gazze halkına karşı aldığı insafsızca kararlar başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere en temel hukuki kıstas olan suçun şahsiliği ilkelerini ayaklar altına alarak bir toplumun topluca cezalandırılması haline dönmüştür. Bu duruma karşı tüm insanlığın tek ses olarak tepki vermesini diliyor, İsrail’in hukuk sınırlarını aşan arkası kesilmeyen saldırılarına derhal son vermesini istiyoruz.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak İsrail’in zulümleri karşısında Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinde dün olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu beyan ediyor, Cumhurbaşkanımızın her zemin ve şartta ifade ettiği 1967 yılı sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasıyla iki devletli çözümün derhal hayata geçirilmesi için dünya kamuoyunu harekete geçmeye davet ediyoruz.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/4nwa
    Önceki İçerikVoleybol turnuvasının şampiyonu belli oldu
    Sonraki İçerikOnline eğitim semineri: Wiley ücretsiz açık erişim, yayıncılıkta son gelişmeler