“Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” konferansı düzenlendi 

    Bolu İHH İnsani Yardım Vakfı Şubesi katkısıyla Üniversitemiz Genç İHH Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Kudüs Bizim Neyimiz Olur?” konferansına Gazeteci ve Yazar Taha Kılınç konuk olarak katıldı. Bir Müslüman için Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin duyarlılığının temelinde, Peygamber Efendimizin bir hadisinin olduğunu vurgulayan Kılınç, bu duyarlılığı Peygamberimizin manevi öncelikli bir hedef olarak önümüze koyduğunu söyledi.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen konferansa; Genel Sekreter İhsan Ağcan, Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım, 20. Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, daire başkanları, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

    Konferansta, Kudüs’ün sadece bir şehir olmadığına, hepimizin yüreğinde derin bir sevda taşıdığı, insanlık tarihinin en önemli mekanlarından biri olduğuna vurgu yapıldı; Kudüs’ün; inancın, adaletin, özgürlüğün ve barışın simgesi olduğu ve sadece Filistin halkı için değil, tüm insanlık için kıymetli ve özel bir değer taşıdığı ifade edildi.

    “Filistin, Gazze ve Kudüs bizim bir parçamızdır.”

    Kur’an-ı Kerîm tilavetinin ardından konferans veren Gazeteci ve Yazar Taha Kılınç, Kudüs’ün manevi, siyasi ve tarihi süreçlerini ele aldığı konuşmasında, Kudüs’ün bizim için neden önemli olduğunu anlattı ve özetle şunları söyledi:

    “Biz Mescid-i Aksa’yı, Filistin’i, Kudüs’ü buralarda bir zulüm olduğu için mi savunuyoruz; buraları savunmakta ki temel motivasyonumuz nedir? Bu sorunun cevabını tutarlı bir şekilde vermek zorundayız. Sadece zulüm derseniz, iki şey ortaya çıkar: Biri gelir, iyi ya da kötü niyetle ‘Bu yerde de zulüm var; orayı niye savunmuyorsunuz? diye sorabilir. İkincisi ise, günün birinde bu bölgelerden güzel haberler gelmeye başladığında, her şeyin bir süresi var ve bu zulüm mutlaka bitecek, bizler Filistin’i, Kudüs’ü genel anlamda coğrafyamızın kadim merkezlerini konuşmayı bırakacak mıyız? Yani bizim Filistin ve Kudüs’le olan ilgimiz konjonktürel, dönemsel mi yoksa bizatihi karakterimizle mi ilgili? Bu nokta, çok önemli bir başlangıç noktası. Bu sorunun cevabı, güncelden daha ötede olmalı. Çünkü, güncelden öte tutarsanız Filistin, Gazze ve Kudüs’e duyarlı olmak için sadece kriz olmasını beklemezsiniz. O zaten sizin parçanızdır. Peygamber Efendimiz bir hadisinde, 3 mescit için uzun yola katlanıldığını söylemiştir. Mescid-i Nebevi, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa. Dolayısıyla bir Müslüman için Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin duyarlılığının temelinde bu hadis vardır ve manevi öncelikli bir hedef olarak Peygamber Efendimiz tarafından önümüze konmuştur.”

    Soru cevap bölümünün ardından teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/iook
    Önceki İçerikYüksek Yargı Üyelerinden Üniversitemiz Rektörüne ziyaret