İlahiyat öğrencilerimize Ürdün’de Arapça eğitimi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi lisans öğrencileri, yabancı dillerini geliştirmek ve değişik kültürleri tanımak amacıyla Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlenen Arapça Dil Eğitimi Programına katılıyor.

İlahiyat Fakültemiz tarafından, Dekan Prof. Dr. Bilal Gökkır riyasetinde gerçekleştirilen programa; lisans öğrencilerinin yanı sıra Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Rana Mazin Abdel Jabar Alsalaymeh ve İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Zeynep Cevahir Altıntaş Aydın, Bartın Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Mirzaoğlu ve Dr. Ayşe Ulya Özek ile Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doktora Öğrencisi Şeyma Akıncı katılıyor.

8 Temmuz 2024 tarihinde başlayan programda katılımcılar, haftada 5 gün ve günde 4 saat olmak üzere, ana dili Arapça olan uzman öğreticilerden yoğun bir dil eğitimi alıyor. Program kapsamında yabancı dil becerilerini hızla geliştiren katılımcılar, Ürdün’ün tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı yakalıyor.

Katılımcılar Amman’da, Ölü Deniz (Lut Gölü) ve Roma döneminden kalma Ceraş Antik Kenti ve Aclun Kalesi’ni ziyaret etti. Ayrıca, Arap dili ve edebiyatına dair ilmi çalışmalar yapan Mecmau’l-lugati’l-Arabiyye’de düzenlenen ve Prof. Dr. Musa En-Nazır’ın Arapça ile ilgili tecrübelerini paylaştığı bilimsel konferansa katıldı. Bu önemli konferans katılımcılara, Ürdün’de Arapça’nın durumu ile ilgili derinlemesine bilgi edinme fırsatı sundu.

Program süresince Ürdünlü aileler de ziyaret edildi. Katılımcılar, Ürdün aile kültürü ve yöresel yemekleri hakkında bilgi sahibi oldu. Özellikle öğrencilerimizin akademik ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bu program, Bolu İlahiyat Vakfı’mız tarafından da belli miktarda desteklendi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/hrxh
    Önceki İçerikÜniversitemizin üretiminde katkıda bulunduğu yerli şeker pancarı tohumlarının hasadı başladı