İhsan Aktaş: “Bu meydan okuma, dünya tarihinde bir daha gerçekleşecek bir hadise değildir.”

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde konferans veren Araştırmacı ve Yazar İhsan Aktaş, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti sonrası sokaklara ve meydanlara çıkan insan sayısının 50 milyona ulaştığını vurgulayarak, “Bu meydan okuma, dünya tarihinde bir daha gerçekleşecek bir hadise değildir.” dedi.

    Araştırmacı ve Yazar İhsan Aktaş, Rektörlüğümüzce düzenlenen etkinlikte “15 Temmuz’dan Küresel Vizyona Türkiye” konulu konferans verdi.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salondaki konferansa; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Genel Sekreter İhsan Ağcan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Uçkan Dirisu, dekanlar, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Bolulular katıldı.

    Konuşmasına Batı’nın emperyalist yüzünü anlatarak başlayan Aktaş, “Sömürge ülkeleri, Türkiye gibi zapturapt altına alınamayacak, işgal edilemeyecek ve kontrol altında tutulamayacak ülkelere, öyle zannediyorum ki işgal altında tuttukları ülkelerden daha çok emek sarf ettiler. Bağımsızlık savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nı vermişsiniz ve bir yönüyle büyük bir millet olarak yeniden dirilmişsiniz. Ama bu ülke tekrar kimliğiyle tarihiyle buluştuğu, zenginleşme ve kalkınma yoluna girdiği zaman 1960 ihtilali olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tekrar NATO konseptiyle birlikte vesayet ve askeriyenin eline bağlamış oldular. Şöyle düşünün, Türk Milleti ordusunu, Mehmetçiğini sever. Her bir ordu ferdi, Hz. Muhammed (SAV) kaynaklı Küçük Muhammed olarak anılmaktadır. Bugün baktığımız zaman, bu emperyalistler neden Türkiye ile bu kadar uğraşıyorlar? İbn Haldun’un çok güzel bir sözü vardır: ‘Su nasıl suya benzerse, milletlerin geleceği de geçmişine benzer.’ Bizlerin geleceğinin geçmişimize benzemesinden korkan emperyalistler, sürekli darbelerle, sürekli isyanlarla bizi bastırmaya çalışmışlardır. 15 Temmuz sürecine baktığımız zaman da, bir ülke düşünün ki, kendi kalkınmasıyla, gençliğiyle, eğitimiyle ve geleceğiyle çabalayıp uğraşırken, içerisinde hain bir yapılanma kümeleniyor ve 40 yıl gayret edip ülke içerisinde bütün kritik alanlara sızıyor. Sonuç olarak galiba dış dünya, klasik bir darbe yöntemiyle bu ülkeyi elde tutabileceğini 28 Şubat sürecinde gördü. ‘İçeriden kene gibi bir ağacı sürekli yontarak, kemirerek onu mecalsiz hale getirebilir miyim?’ düşüncesiyle bir hain terör örgütü ortaya çıktı.” diye konuştu.

    “Türk Milleti’nde teyakkuz zamanında bambaşka bir şecaat var.”

    Bu olayların başka bir ülkede yaşanması durumunda teslimiyetin mümkün olabileceğini vurgulayan Aktaş, özetle “Fakat Türk Milleti’nin bir özelliği var: Zor zamanda, kötü zamanda, teyakkuz zamanında, seferberlik zamanında hiçbir millette olmayan, bambaşka bir şecaat ve olağanüstü bir dirilme hali var. Gençlerle ilgili eleştiri yapanlar çoktur. Babalar çocuklarını, dedeler torunlarını beğenmez. Gençlerin günlük hayattaki eğlencelerine, hal hareket ve tavırlarına bakıp Türk gençliğini küçümseyenler çoktur. 15 Temmuz gecesi beğenmediğimiz gençler sokağa çıktılar ve ülkelerini yeniden kurtardılar. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir araştırma yaptık. Yaptığımız araştırmada halkın yüzde 20’si ile yüzde 25’i erkenden sokağa çıkmış. Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuştuktan sonra sokağa çıkanların toplam sayısı 50 milyon kişi olmuştu. Bu insanlar o gece sokaklara, meydanlara çıkmıştı. Dünya tarihinde muhtemelen bu cesaret, bu kahramanlık, bu meydan okuma bir daha gerçekleşecek bir hadise değildir.” ifadelerini kullandı.

    Konferansın sonunda Araştırmacı ve Yazar İhsan Aktaş’a Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

    Programın İçeriği

    Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin şehit türkülerini icra ettiği müzik dinletisi sunuldu. 15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerine Mektup Yarışması’nda birinci olan Bangladeşli öğrencimiz Sazeed Ahmad Fahim mektubunu okudu.

    Şehit Ömer Halisdemir Futbol Turnuvası, Şehit Fatih Kalu Masa Tenisi Turnuvası, Şehit Ozan Özen Satranç Turnuvası, Şehit ve Gazilere Mektup Yarışması’nda dereceye girenlere ve katılım sağlayan personelimize kupa, madalya, teşekkür ve katılım belgeleri verildi. Ayrıca Üniversitemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Şehit Velit Bekdaş Okçuluk Turnuvasında yarışan 7 ve 10 yaş aralığındaki minik sporculara da madalya verildi.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/6uud
    Önceki İçerikBAİBÜ’de 15 Temmuz Gölköy Koşusu
    Sonraki İçerik2023-2024 Erasmus+ Ka131 Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru İlanı / I. Çağrı