Hemşirelik Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Bu yıl İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında kutlanan Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde 13 Mayıs Cuma günü Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde sağlık ve hemşirelik konulu panel düzenlendi

Panele Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, öğretim elemanları, hemşireler, hemşire adayları ve vatandaşlar katıldı.

Hemşirelik Haftası’nın 33. İzzet Baysal Şükran Günleri ile aynı zamanda olmasından dolayı  Kent Konseyi organizasyonu ile gerçekleştirilen panelde açılış konuşmasını Bolu İl Hemşirelik Komitesi adına BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Haftası Komisyon Başkanı Öğr. Gör. Hacer Alptekin yaptı. Sözlerine katılımcılara teşekkür ederek başlayan Alptekin, Hemşirelik Haftası’nın tarihçesinden bahsederek ilk Türk hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi’nin “her sardığım ve iyileştirdiğim yara benim için küçük bir madalya olacaktır” sözleriyle konuşmasını bitirdi. Alptekin’e teşekkür belgesi ve plaketini Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz verdi.

Alptekin’in ardından söz alan BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr.  Yasemin Yıldırım Usta konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Merhum İzzet Baysal’ı anarak ona şükran duyduğunu ifade eden Yıldırım Usta, BAİBÜ’deki hemşirelik bölümünün tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Hemşirelerin sürekli kendini geliştirmesi gerektiğini belirten Yıldırım Usta, hemşirelerin daha iyi eğitim almasıyla hastalar için daha iyi sağlık sonuçları ve daha düşük ölüm oranları olacağının altını çizdi. Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin çalışmalarını aktaran Yıldırım Usta, Hemşirelik Haftası etkinliklerinin İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamına alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Yıldırım Usta’nın ardından sahnede söz alan BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Merhum İzzet Baysal ve pandemi sürecinde vefat eden sağlık çalışanlarını şükranla anan Yıldırım, Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin çalışmalarını dile getirdi. Hemşireler arasında iş birliği olduğunu ve Bolu Valiliği ile BAİBÜ arasında imzalanan protokol vasıtasıyla iş birliğinin kolaylaştığını belirten Yıldırım, yakın zamanda BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bireysel sağlık danışmanlığı hizmeti verileceğini ifade etti. Yıldırım panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Yıldırım’ın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel sözlerine katılımcılara teşekkür ederek başladı. 2010’lu yıllarda yapılan istatistiklerde Bolu sağlık sektöründe ilk 5’te gösterildiğini belirten Gürel, bu istatistiğin halen sürdüğünü ve bunun nedeninin Merhum İzzet Baysal’ın sağlık alanında yaptığı yatırımlar olduğunun altını çizdi. Gürel Hemşirelik Haftası etkinliklerinin İzzet Baysal Günleri kapsamına alınmasının isabetli olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Gürel’in sözlerini bitirmesinin ardından söz alan BAİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki sözlerine katılımcılara teşekkür ederek başladı. Merhum İzzet Baysal’ı şükranla anan Özdemir Tiryaki, Merhum İzzet Baysal’ın hayatını anlattı. Merhum İzzet Baysal’ın sağlık alanında ilk yatırımının vakfı kurmadan çok önce 1965 yılında Bolu Devlet Hastanesi’nin yapımına önemli katkıda bulunarak olduğunu ifade eden Özdemir Tiryaki, 12 Temmuz 1986’da Bolu Devlet Hastanesi’nin acil servis ünitesini yaptırdığını belirtti. 23 Aralık 1986 tarihinde kurulan İzzet Baysal Vakfı ve vakfın sağlık alanında yaptığı yatırımları aktaran Özdemir Tiryaki, İzzet Baysal’ın birçok kişiye örnek olduğunu vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı. Özdemir Tiryaki’ye teşekkür belgesi ve plaketini İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Necdet Gören verdi.

Özdemir Tiryaki’nin ardından kürsüye gelen BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Ceylan katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin çalışmalarını detaylı olarak aktaran Ceylan hemşirelerin sağlık sektöründeki önemine vurgu yaptı. Hemşirelerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi veren Ceylan, panelde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Ceylan’a teşekkür belgesi ve plaketini kent konseyi üyesi Mihriban Yerlikaya verdi.

Ceylan’ın sözlerini bitirmesinin ardından kürsüye gelen BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Makbule Tokur Kesgin sözlerine Hemşirelik Haftası etkinliklerinin İzzet Baysal Günleri kapsamına alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Hemşirelik ve Güç konulu sunum yapan Tokur Kesgin; hemşirelerin hakları, katlandığı zorluklar, sağlık kurumlarında hemşirelerin yeri ve önemi, mesleki örgütlenme ve meslektaş dayanışması konularında bilgiler verdi. Tokur Kesgin katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.  Tokur Kesgin’e teşekkür belgesi, plaket ve çiçeğini Kent Konseyi Üyesi Cem Kösemeci verdi.

Panel BAİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gamze Çalık Çetin ve Öğretmen İbrahim Çetin’in müzik dinletisiyle sona erdi.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Öğr. Gör. Gamze ÇALIK ÇETİN’in Annesinin Vefatı)
    Sonraki İçerikII. Hücre Kültürü Uygulamaları Teorik ve Pratik Eğitimi