Gazete Dergi Tasarım Sergisi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından sayfa tasarımı dersi kapsamında Öğr. Gör. Bahar Akbulak’ ın yürütücülüğü yaptığı öğrenci çalışmalarının yer aldığı 146 gazete ve 122 dergi iletişim fakültesi  fuaye alanında sergilendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İletişim Fakültesi fuaye alanında saat 14.00’te ziyaretçilere açılan sergide gazetecilik öğrencileri tarafından vize ve final projesi olarak hazırlanan gazete ve dergiler büyük bir ilgiyle incelendi. Gazete ve dergi tasarımının sadece bir iletişim aracı olmanın ötesinde bir sanat formu olduğu vurgulanan sergi, her bir yayın tasarımının arkasındaki düşünce süreci, yaratıcılığın ve estetiğin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Yapay zekâ destekli tasarım sistemleri interaktif içerik deneyimleri gibi örnekler, gazete ve dergi tasarımının geleceğine dair heyecan verici bir bakış sunuyor. Bir gazete sayfasının ya da dergi kapağının, bir tablonun veya heykelin nasıl bir ifade gücüne sahip olabileceğini keşfetmek, izleyicilere bu sanat formunun derinliğini anlama fırsatı sunuyor. Bu sergi, sadece bir gazete sayfasının ya da dergi kapağının ötesindeki büyüleyici dünyayı keşfetmeyi amaçlıyor. Bilgi, haber ve sanatın bir araya geldiği gazete ve dergileri tasarlayan öğrencilere sergide katılım belgeleri verildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/8689
    Önceki İçerikGirişimcilik Maratonu 2024