Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları (2020 Bütçesi)

Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları 26 Nisan 2022 Salı günü başlayacaktır. 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü mesai bitiminde son bulacak başvurular online olarak yapılacaktır. Bütçeye bağlı olarak tahmini kontenjan 8 (sekiz) kişidir.

Başvuruda sisteme eklenmesi istenen belgeler:

• Eğitim Programı,
    • Yabancı Dil Belgesi (varsa)

Not: Eğitim programı olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru linki: http://uyg.ibu.edu.tr/erasmus-basvuru/

Eğitim Alma Hareketliliğinin Kapsamı:

Personel eğitim alma hareketliliği program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında değerlendirilmez.

• Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya  da ilgili  bir  kuruluşlara gidebilmesi  de  mümkündür.  Eğitim almak üzere  gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri,  ticaret odaları ve birlikleri, okul,  vakıf,  kar  amacı  gütmeyen  kuruluşlar,  kariyer  rehberliği  sağlayan  kuruluşlar,  profesyonel  danışma  ve  rehberlik  kuruluşları,  yükseköğretim  kurumları  ve  Erasmus+ Program Rehberinde belirtilen diğer kuruluşlar olabilir.
    • Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training – Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir.
    • Seçim sürecinde BAİBÜ Erasmus Koordinatörlüğü Personel Eğitim Alma Hareketliliği kriterleri dikkate alınacaktır.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler

• Personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.
    • Hibeli olarak desteklenecek eğitim alma süresi toplam en fazla 5 gündür.
    • Gidiş ve dönüş seyahati için toplam 2 gün hibe ödemesi yapılacaktır.
    • Eğitim alma faaliyetinin en geç 01 Mayıs 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
    • Seyahat ücreti (distance calculator/mesafe hesaplayıcısına göre hesaplanarak) ödenecektir.
    • Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep göstermeksizin 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Hibe ödemesi yapılmış ise ödenen hibe geri alınır.
    • Planlanan faaliyetten daha az kalınması durumunda hibe iadesi yapılacaktır.
    • İsteyen personel bu programdan hibe almadan da yararlanabilir.
    • Eğitim Alma Hareketliliği BAİBÜ, Erasmus Koordinatörlüğü 2020-1-TR01-KA103-081075 sözleşme no’lu bütçesinden karşılanacaktır.
    • Değerlendirme BAİBÜ 2020 Bütçesi Akademik Yılı Eğitim Alma Hareketliliği Kriterleri’ne göre yapılacaktır. Kriterler aşağıda yer almaktadır.

ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ KRİTERLERİ ve AYRINTILI BİLGİ İÇİN : TIKLAYINIZ

Önceki İçerikProQuest Nisan Ayı Eğitim Seminerleri
    Sonraki İçerikERASMUS+ KA107- Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru İlanı – I. Çağrı