ERASMUS+ KA107- Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru İlanı – I. Çağrı

2020 Projesi 2022-2023 Akademik Yılı Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (Ortak Ülkelerle Hareketlilik – KA107) Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru İlanı – I. Çağrı

Proje Numarası: 2020-1-TR01-KA107-082767

Erasmus+ Ortak Ülkelerle Hareketlilik Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği kapsamında, AB üyesi ülkeler dışındaki ülkelerle yapılacak hareketlilikler gerçekleştirilmektedir.

Hareketlilik, 2022-2023 akademik yılı güz döneminde öğrenim hareketliliğini kapsamaktadır.

• Kontenjan sayısı: 6 öğrenci (1 dönem)
    • İlan yayınlanma tarihi: 11 Nisan 2022
    • Başvuru tarihleri: 02 Mayıs – 16 Mayıs 2022 (mesai bitimi saat 17.00)
    • Başvuru linki: www.turkiye.gov.tr
    • Başvuru sonuçlarının ilanı için öngörülen tarih: 23 Mayıs 2022

Başvuru şekli:

• Tüm başvuru işlemleri, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan E-devlet Kariyer Kapısı platformu üzerinden ve çevrimiçi olarak yürütülecektir.
    • Başvuru için istenen belgelerin Başvuru Portalının ilgili bölümüne yüklenmesi gerekmektedir. Eksik belge ile başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.
    • E-devlet Kariyer Kapısı platformu üzerinde yapılandırılan başvuru portalı 16.05.2022 tarihinde saat 17:00 itibariyle kapanacak, belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge girişi yapılamayacaktır.
    • Başvuru işlemleri yalnızca Edevlet üzerinden alınacaktır: turkiye.gov.tr

www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra arama kısmına Erasmus+ ve ESC Başvuruları yazarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erasmus+ başvurularına ulaşabilirsiniz.

• Tüm adaylar aşağıda belirtilen değerlendirme ölçütlerine göre oluşan ağırlıklı puanlarına göre sıralanacaktır. Seçim Sonuçlarının ilanından sonra, seçim ve yerleştirmeye konu tüm itiraz, başvuru ve talepler e-posta yoluyla kabul edilecektir: erasmus@ibu.edu.tr

Başvuru için gerekli koşullar ve hibe miktarları aşağıda belirtilmiştir.

• Programa tam zamanlı tüm öğrencilerimiz başvurabilir. Tam zamanlı öğrenci, henüz diploma/derecesinin gerektirdiği çalışmalarını (kredilerini) tamamlamamış ve faaliyetten yararlanacağı yarıyılda 30 Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi (AKTS) veya buna denk gelen kredi karşılığı iş yükü olduğu öngörülen öğrencidir. Öğrencinin gitmeyi planladığı dönemde 30 AKTS ders yükü bulunmalıdır.
    • Kayıt donduran öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.
    • Programdan yararlanabilmek için başvuruda bulunacak olan lisans öğrencilerinin güncel transkript genel not ortalamaları üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans öğrencilerinin ise 4 üzerinden 2,5 olmalıdır.
    • Başvuru için son 2 yıl içerisinde alınmış geçerli bir yabancı dil puanına sahip olmak gerekmektedir. Başvuru için minimum dil puanı 100 üzerinden 60’tır. Sonucu kabul edilen sınavlar:
    • BAIBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Ekim 2021’de yapılan Erasmus dil yeterlilik sınavı (proficiency test) (sınav sonuç belgesinin temini için Yabancı Diller Yüksekokulu’na başvurunuz),
    • YÖKDİL, YDS gibi ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavları,
    • ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş yabancı sınavlar. Eşdeğerlik tablosu için bknz. http://osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdf
    • BAIBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Mart 2022 itibariyle tüm BAİBÜ öğrencilerine yönelik yapılan Dil Seviye Tespit Sınavları (sınav sonuç belgesinin temini için Yabancı Diller Yüksekokulu’na başvurunuz). YDYO tarafından yapılan her iki sınava da girilmiş olması durumunda, yüksek puan alınan sınav sonucu Erasmus başvurusunda kullanılabilir.
    • Öğrenim hareketliliği için 6 kişilik kontenjan belirlenmiştir. Öğrencilerimizin tercihlerine göre kontenjan sayıları değişebilecektir.

Başvuru için sisteme yüklenmesi gereken belgeler ve ayrıntılar için : TIKLAYINIZ

BAİBÜ Erasmus Öğrenim ve Personel Hareketliliği Koordinatörü

Önceki İçerikErasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları (2020 Bütçesi)
    Sonraki İçerik2021-2022 Bahar Dönemi İş Sağlığı Güvenliği Kursu Başvuruları [BAİBÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN]