Erasmus+ Kısa Dönem Doktora Öğrenci Staj Hareketliliği (KA131) I. Çağrı

Erasmus+ Programla İlişkili Olan Ülkeler (AB Üyesi Ülkeler) ile Kısa Dönem Doktora Öğrenci Staj Hareketliliği (KA131) I. ÇAĞRI

2022-2023 akademik yılı (2022 Projesi) Erasmus+ Kısa Dönem    Doktora Staj Hareketliliği kapsamında AB ülkelerinde “Staj Yapmak” isteyen doktora öğrencilerimiz için Erasmus+ Hareketlilik Programları başvuru süreci başlamıştır.

Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliğinin Tanımı: Doktora Staj Hareketliliği faaliyeti, yükseköğretim kurumunda kayıtlı bir doktora öğrencisinin akademik çalışma alanıyla ilgili olarak yurt dışındaki bir işletmede, bir araştırma enstitüsünde, bir laboratuvarda veya bir kurum veya kuruluşta staj yapmasıdır. Yükseköğretim kurumunda tez araştırması uygun staj faaliyeti olarak değerlendirilmemektedir. Doktora adaylarının öğrenme ve eğitim ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek ve fırsat eşitliği yaratabilmek için doktora adayları ve yeni mezunlar (‘post-docs’) yurtdışında kısa dönemli staj hareketliliği gerçekleştirebilirler. Yeni mezunlar mezuniyetlerinden itibaren 31.05.2024 tarihine kadar hareketliliği bitirmek şartı ve başvuru esnasında kayıtlı doktora öğrencisi olmak koşuluyla staj hareketliliğine katılabilirler.

Başvuru süreci şu şekildedir:

• Başvurular 26 Haziran 2023 tarihinde başlayıp 10 Temmuz 2023 tarihi mesai bitiminde  (saat 17.00) son bulacaktır.
    • Başvurular https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/ linkinden online olarak yapılacak olup istenilen evrakların sisteme düzgün, okunaklı ve eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir.
    • Faaliyet süresi en az 5 gün, en fazla 21 gün olarak belirlenmiştir.
    • Staj Hareketliliği 2023-2024 Akademik yılı Güz dönemi başlamadan veya 2023-2024 Akademik Yılı ara tatilinde başlayıp bitirilmelidir. Bu sebeple staj programı hazırlanırken üniversitemiz akademik takviminin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

Faaliyetin Süresi ve ayrıntılı bilgiler için: TIKLAYINIZ

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/c1tz
    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Emekli Dr. Öğr. Üyesi Şevket Vardar’ın Vefatı)
    Sonraki İçerikBAİBÜ Tenis Takımımız Şampiyon Olarak Üniversitelerarası Süper Ligi’ne Yükseldi