Erasmus+ KA131 Gastronomi Konsorsiyumu Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı II. Çağrı

Proje Numarası: 2022-1-TR01-KA131-HED-000053285

2023-2024 Akademik yılı 2022 projesi Erasmus+ Gastronomi Konsorsiyumu Staj Hareketliliği kapsamında AB ülkelerinde “Staj Yapmak” isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ Hareketlilik Programları başvuru süreci başlamıştır. Proje kapsamında başvuru yapacak öğrenci seçimi, aşağıda belirtilen alanlardan yapılacaktır:

• Gastronomi Bölümü ve Mengen MYO Aşçılık  Bölümü, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği okuyan tam zamanlı lisans ve lisansüstü öğrencileri

Başvuru süreci şu şekildedir:

• Başvuru tarihleri: 13 Kasım 2023  28 Kasım 2023 ( mesai bitimi saat 17.00)
    • Başvuru linki:  https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/
    • Faaliyet süresi 2 ay olarak belirlenmiştir.
    • 2022 Projesi için 5 kişilik kontenjan öngörülmüştür. Planlanan kontenjan sayısından daha az başvuru olması durumunda staj süresi uzatılabilecektir.
    • Staj Hareketliliği faaliyeti en geç 30 Temmuz 2024 tarihine dek tamamlanmış olmalıdır.
    • Tüm başvuru işlemleri, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan e-devlet başvuru platformu üzerinden ve çevrimiçi olarak yürütülecektir.
    • Başvuru için istenen belgelerin Başvuru Portalının ilgili bölümüne düzgün, okunaklı ve eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir. Eksik belge ile başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.
    • Başvuru portalı 28.11.2023 tarihinde saat 17:00 itibariyle kapanacak, belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge girişi yapılamayacaktır. Portala e-devlet ile giriş yaptıktan sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erasmus+ başvurularına ulaşabilirsiniz.
    • Başvuru sonunda ‘Başvuru Formunu Onayla’ butonuna basmayı unutmayınız.
    • Tüm adaylar aşağıda belirtilen değerlendirme ölçütlerine göre oluşan ağırlıklı puanlarına göre sıralanacaktır. Seçim Sonuçlarının ilanından sonra, seçim ve yerleştirmeye konu tüm itiraz, başvuru ve talepler e-posta yoluyla kabul edilecektir: erasmusintern@ibu.edu.tr
    • Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.
    • Kayıt donduran öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.
    • Programdan yararlanabilmek için başvuruda bulunacak olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin son transkript notları (GANO) 4 üzerinden en az 2,20 (100’lük sistemde karşılığı belirtilecek), yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise 4 üzerinden 2,5 olmalıdır.Başvuru aşamasında henüz transkripti oluşmamış öğrenciler için;

-Ön lisanstan geçiş yapan öğrenciler için ön lisans mezuniyet notunun en az 2.20/4.00;

-Birinci sınıf öğrencileri için lise mezuniyet notunun en az 75/100

-İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az  2.50/4.00 olması gerekmektedir.

• Staj hareketliliği için yabancı dil baraj puanı 60 olarak belirlenmiştir.
    • Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun aşağıda belirtilen tarihlerde yapmış olduğu Erasmus dil yeterlilik sınavlarından (proficiency test) ya da YÖKDİL, YDS gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlardan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilmiş yabancı dil sınavlarından en az yukarıda belirtilen puanı almış olmak. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından aşağıda belirtilen tarihlerde yapılmış olan sınavlar geçerlidir:
    • 22 Ekim 2021
    • 02 Mart 2022
    • 20 Nisan 2022
    • 21 Ekim 2022
    • 22 Aralık 2022
    • 02 Mart 2023
    • 06 Ekim 2023
    • 02 Kasım 2023 (yapılacak)
    • Staj yapmak isteyen öğrencilerimiz staj yapacakları ülke (Avrupa Birliği) ve kurumları (iş yeri, enstitü veya okul) kendileri belirleyip, Erasmus Koordinatörlüğüne bildireceklerdir. İhtiyaç haline Erasmus ofisi proje kapsamında staj yeri bulmada yardımcı olabilecektir.
    • YTB burslusu olarak Üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin akademik eğitim döneminde (güz-bahar) Erasmus programından faydalanmaları durumunda, YTB burslarında kesinti yapılabilecektir.
    • Ayrıntılı bilgilere ulaşmak için: TIKLAYINIZ
    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/6lb7
    Önceki İçerikErasmus+ KA131 Bilkon Konsorsiyumu Öğrenci Kısa Dönem Doktora Staj Hareketliliği Başvuru İlanı I. Çağrı
    Sonraki İçerikGerede’nin ele alındığı dev sempozyum, başarıyla sona erdi