Değerler Eğitimi Söyleşilerinin 2’incisi Düzenlendi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Değerler Eğitimi Söyleşileri’nin bu haftaki teması Gençlik ve Değerler’di.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Karasakal’ın konuşmacı olduğu program BAİBÜ Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirildi. Program İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Ahmet Elmacı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Prof. Dr. Şaban Karasakal “Gençlik ve Değerler” konulu söyleşide, gençlerin kendilerini ileriye taşıyacak her türlü eğitime önem vermeleri gerektiğini vurguladı. İlmin hayırlı olanına talip olmayı ve emek vermenin olmazsa olmaz bir şart olduğunu, esas olanın ise Allah’a kulluk olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Karasakal konuşmasında özetle; “Hayat boşluk kabul etmiyor, sizler onu güzel şeylerle doldurmalısınız. Ne ile hemhal olursanız ona benzersiniz. Gökkuşağının sadece pembe rengi yok, başka renklerde var. Dolayısıyla olaylara çok yönlü bakılmalı, durduğunuz yer ve baktığınız yer önemli. Bilgiye ulaşabilmenin yolu, evvela ilginizin uyanık ve diri olması gerekir bunu ihmal etmeyelim değerli gençler. Çevre kirliliği kadar toplumsal bir kirlilik de yaşıyoruz ama bu kirliliğe bakıp umudumuzu yitirdiğimiz manası çıkmamalı, biz hareketimizi, umudumuzu, ümidimizi hiç yitirmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda, çay ve kurabiye ikramı yapıldı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/03pg
    Önceki İçerikÖğretim Görevlisi Alım ilanı Ön Değerlendirme Sonucu
    Sonraki İçerikŞehit Annelerinin Katıldığı Vatana Adanmış Ruhlar Paneli Düzenlendi