Bolu’nun Teknoloji Merkezinde Toplantı Düzenlendi

Bolu Teknoloji Geliştirme Bölgesi kısa adı ile Bolu Teknokent’te gerçekleştirilen toplantıya; Bolu Valisi Erkan Kılıç, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Bolu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa İmren ve Bolu Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknokent’te faaliyet gösteren firmalar katıldı.

Bolu Teknokent Giderek Büyüyor

Teknokent’te faaliyet yürüten firmalara sağlanan kolaylık ve avantajlarla ilgili bilgi veren İmren, Teknokent’in amaçlarına ve hedeflerine vurgu yaptı. Teknokent’in paydaşları hakkında konuşan İmren, Üniversitemizin Teknokent’teki payının %51 olduğunu ifade etti. Teknokent’in nitelikleri ile ilgili açıklama yapan İmren, Teknokent’te 30 firmanın faaliyet gösterdiğini 3 firmanın ise yakın zamanda faaliyete başlayacaklarını belirterek Teknokent’te faaliyet yürüten firmaların yıllık toplam cirolarının 12 milyon TL civarında olduğunu söyledi. Teknokent’te bulunan firmaların faaliyet alanlarına değinen İmren, Teknokent’in geçmişten bu yana gösterdiği gelişimden bahsederek sözlerini bitirdi. İmren’in konuşmasını bitirmesinin ardından firma temsilcileri faaliyet alanları ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Vali Kılıç’tan Firmalara Destek Sözü

Firma temsilcilerinin firmalarını tanıtmalarının ardından konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç katılımcılara teşekkür etti. Firmaların herhangi bir yardım ya da desteğe ihtiyaç duyması halinde Valilik olarak her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Vali Kılıç; bilişim, araştırma-geliştirme ve teknolojinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında Kılıç, “Teknokent’te devletimizin sizlere sağlamış olduğu destekler aracılığıyla yeni nesil teknolojileri, fikirlerinizi, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bir araya getirmek suretiyle geleceğe yön veren milli ve yerli projeleri hayata geçiriyorsunuz. Burada ülkemizin önünü daha da fazla açacak katma değerli, yüksek teknolojili ürünler ve yazılımlar geliştireceğinize yürekten inanıyorum. Sizler gibi değerli genç girişimcilerimizin bu önemli çalışmalarını her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” Başarılarınızın devamını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Yeni Firmanın Açılışı Yapıldı

Kahvaltı etkinliğinin bitmesinin ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Teknokent’te faaliyet gösterecek olan bir bilişim teknoloji firmasının açılışını yaptı. Açılışın sonrasında Teknokent’te faaliyet yürüten firmaları ziyaret eden Vali Kılıç ve Rektör Alişarlı firmalara başarı ve kolaylıklar diledi.

Önceki İçerikBAİBÜ, Bağımlılıkla Mücadelede Gençlerin Yanında
    Sonraki İçerikBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı mezunları İzzet Baysal Vakfı Ödül Töreni Düzenlendi