Bolu MYO’dan Kızılay Haftası etkinliği

Bolu Meslek Yüksekokulu, Kızılay Haftası kapsamında “Kan ve Kök Hücre Bağışı” eğitimi düzenledi.

Etkinliğe; Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Karagöz, Yüksekokul Sekreteri Tahsin Onsekiz, akademik ve idari personel, Kızılay temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Danışmanlığını Öğr. Gör. Hayreddin Özden’in yaptığı Gönüllülük dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Özden, 28 Ekim-4 Kasım tarihlerinde kutlanan Kızılay Haftası’nda, ülkemizin bu güzide ve önemli kurumuyla anlamlı bir iş birliği içerisinde bulunarak düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptığımızı söyledi.

Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yücel ise, öğrencilerimizin eğitim hayatlarında nitelikli bilgilere erişimlerini sağlayabilmeleri için müfredat çalışmalarında günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek ders içeriklerini hayata geçirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depremlerinin, gönüllülük çalışmalarının önemini bizlere bir kez daha gösterdiğini belirten Prof. Dr. Yücel, arama kurtarma faaliyetlerinden lojistik desteğe kadar vatandaşların çabasının çok değerli olduğunu, öğrencilerimizin de Gönüllülük ve benzeri dersler kapsamında kendilerini bu süreçlere hazırlamalarının kıymetli olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Kızılay Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Nur Okçu, kan ve kök hücre bağışı konusunda öğrencileri bilgilendirdi ve tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet etti. Öğrencilerimiz ve personelimiz, 2 gün boyunca, okulun bahçesinde bulunan Kızılay’ın kan bağışı aracına giderek, kan bağışında bulundu.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/6i79
    Önceki İçerikBAİBÜ’de Yüzüncü Yıla Yakışır Fener Alayı