Boğaziçi Üniversitesi’yle afet çalışmalarında iş birliği

Üniversitemiz ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi arasında afet zararlarının azaltılmasına yönelik ortak iş birliği çalışmaları yapmak amacıyla protokol imzalandı.

Protokol metni; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci tarafından imzalandı.
    Protokol kapsamında, afet zararlarının azaltılması için Üniversitemizde ve Gerede’de bulunan iki deprem istasyonu birlikte işletilerek, iki üniversite arasında bilgi paylaşımı yapılacak. Ortak seminer, panel, konferans, çalıştay ve benzeri etkinlikler düzenlenecek. Birlikte çalışılabilecek alanların tespiti için karşılıklı toplantı ve brifing düzenlenebilecek. İki üniversite, afet öncesi ve sonrası ortak çalışmalar yapacak. Deprem istasyonlarından elde edilen veriler, eğitim amaçlı olmak üzere iki üniversite tarafından da kullanılabilecek.

Önceki İçerikProf. Dr. Şeref Sağıroğlu’ndan “Yapay Zekâ ve Siber Güvenlik” konulu konferanslar
    Sonraki İçerik“Doğanın Kalbinde Sağlık Turizmi Çalıştayı” gerçekleşti