Bi’ Dünya Sinema Kurmancan Datka ile devam etti

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Motif Anadolu Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) iş birliğinde gerçekleştirilen Bi’ Dünya Sinema etkinliğinin üçüncüsünde Kırgızistan sinemasından Kurmancan Datka filmi gösterildi.

BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salonda yapılan etkinliğe; İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Ercan Aktan, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Süs, TÖMER öğretim elemanları, MAKSAD Yönetimi, üniversitemiz idari ve akademik personeli, öğrencileri ve Bolulu vatandaşlar katıldı. Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimizin ülkelerinden örnek filmler gösterilerek kültürlerarası etkileşimin hedeflendiği, Üniversite-Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği örnekliğinde gerçekleştirilen Bi’ Dünya Sinema etkinliği bu kez Kırgızistan’a konuk oldu. Kırgızistan’ın milli kahramanını anlatan Kurmancan Datka filmi büyük beğeni topladı.

Etkinlik, Kırgızistanlı TÖMER öğrencisi Kanıbek Batırkanov’un ülkesini katılımcılara tanıtan sunumuyla başladı. MAKSAD Başkanı Fatih Peker’in film ve Kurmancan Datka hakkında izleyicileri bilgilendirmesi sonrasında film izlendi. Film sonrasında Peker, biyografi türündeki epik film hakkında bir söyleşi yaptı. Peker, filmin gösterimine izin veren yapımcı Akzhol Bekbolotov ile filmin gösteriminde katkıları bulunan Uluslararası Film Pazarlama Ajansı (UFPA) yöneticileri İsrafil Kuralay, İhsan Kabil ve Mustafa Arslan’a teşekkür etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/5dpt
    Önceki İçerikAkademisyenlerimizden aile çalıştayına büyük katkı
    Sonraki İçerikİngilizce ve Arapça hazırlık sınıfı yeterlilik sınavına girecekler için konaklama