Nitelikli eğitimde Üniversitemizin büyük başarısı

THE University Impact Rankings 2024 derecelendirme verilerine göre Üniversitemiz, “Nitelikli Eğitim” kategorisinde listeye girebilen farklı ülkelerden 2 bin 152 üniversite arasında 101-200 bandında, Türkiye’de ise 8’inci sırada yer alarak, büyük bir başarıya imza attı.

BM’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” kapsamında yapılan THE University Impact Rankings 2024 derecelendirme verilerine göre Üniversitemiz, değerlendirmeye alınan 125 ülke ve bölgeden toplam 2 bin 152 üniversite arasında “Nitelikli Eğitim” kategorisinde 101-200, “Açlığa Son” kategorisinde ise 301-400 bandında yer aldı. Türkiye genelindeki üniversiteler arasında aynı kategorilerde sırasıyla 8’inci ve 14’üncü sıraya yerleşti.

Üniversitemiz ayrıca, Eşitsizliklerin Azaltılması (Reduced Inequalities), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (Gender Equality), İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme (Decent Work and Economic Growth) ve Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı (Industry Innovation and Infrastructure) kategorilerinde 601-800; Yoksulluğa Son (No Poverty) kategorisinde 801-1000 ve Hedefler İçin Ortaklıklar (Partnership for the Goals) kategorisinde 1001-1500 bandında yer aldı.

Rektör Alişarlı’dan teşekkür mesajı

Üniversitemiz genel sıralamada dünya üniversiteleri arasında 1001-1500 bandında yer alırken, Türkiye genelindeki üniversiteler arasında 43’üncü oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemizin THE ve benzeri saygın derecelendirme kuruluşlarındaki sıralamalarda aldığı güzel sonuçlardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu sonuçlara ulaşılmasında gayret gösteren tüm personelimize teşekkür etti.

THE, dünyanın saygın derecelendirme kuruluşları arasında yer alıyor

Times Higher Education (THE), 2024 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan en önemli derecelendirme kuruluşları arasında yer alıyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayımlıyor.

THE University Impact Rankings 2024’e göre ise üniversiteleri, BM “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda genel performans tabloları üzerinden sıralıyor. Bu bağlamda çalışmalarını, 2030 yılına kadar yoksulluğun azaltılması, demokratik yönetişim ve barışı yapılandırma, iklim değişikliği ve afet riski, ekonomik eşitsizlik ve benzeri temel alanlar kapsamında yürütüyor.

THE University Impact Rankings 2024 sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/cq9c
    Önceki İçerikAdayları YKS’ye yetiştiren güvenlik görevlilerine teşekkür