BAİBÜ II. Uluslararası akademik çeviribilim çalışmaları kongresi

• Kongre tarihleri: 30 Eylül – 2 Ekim 2024
    • Tam metin gönderimi için son tarih: 27 Ekim 2024
    • Tam metinlerin dergide yayımlanması: 20 Mart 2025

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ev sahipliğinde 30 Eylül – 2 Ekim 2024 tarihlerinde 2nd International Congress on Academic Studies in Translation and Interpreting Studies (ICASTIS) [II. Uluslararası Akademik Çeviribilim Çalışmaları Kongresi] düzenlenecektir.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ev sahipliğinde 30 Eylül-2 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve  Düzenleme Kurulu Başkanlığını Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nazan Müge Uysal ve Doç. Dr. Mesut Kuleli’ nin yürütmekte olduğu II. Uluslararası Akademik Çeviribim Çalışmaları Kongresi (International Congress on Academic Studies in Translation and Interpreting Studies-ICASTIS) TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) “2223-b Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği” Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

TÜBİTAK tarafından sağlanacak destek, kongrenin ulusal düzeyde tanınırlığını ve prestijini artırarak çeviribilim alanındaki akademik çalışmaların gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır.

Kongre, çeviribilim üzerine özgün ve yenilikçi akademik çalışmalara odaklanmaktadır. Kongrenin amacı, çeviribilimin çeşitli bağlamlarından bir araya gelen akademisyen ve akademisyen adaylarının çeviribilimdeki kuramsal ve uygulamalı konular üzerine fikirlerini ve deneyimlerini paylaşabilecekleri ve çeviribilimin disiplinlerarası doğası üzerine çalışmalar ile zenginleşen bir platform oluşturmaktadır.

II. Uluslararası Akademik Çeviribilim Çalışmaları Kongresi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) uhdesinde yürütülen “2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği”nin 2024 yılı 2. Dönemi başvuruları ilgili mevzuat doğrultusunda değerlendirilmiş, BİDEB ilgili Grup Yürütme Kurulunun “27/06/2024” tarihli ve “89” sayılı toplantısında ele alınmış ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Kongre bağlantı adresi: http://icastis.ibu.edu.tr/

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/6190
    Önceki İçerik“Girişimci Kadınlar Akademisi‘’ kapanış programı
    Sonraki İçerikOnlıne Eğitim Seminerleri: [Ekual] Ebsco Veri Tabanları Temmuz Ayı Programı