Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Topluluğu, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliğinde düzenlenen Afet Farkındalık Konferansında, afetlere hazırlık ve afet sonrası süreçlere ilişkin önemli konular ele alındı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Acil Yardım ve Afet Topluluğu Başkanı Zeynep Sude Aytekin, afet bilinci ve gönüllülük kültürünün yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı.
Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Atalay, “Toplumsal Dayanıklılık İçin Afet Yönetimini Anlamak” başlıklı sunumunda, etkili afet yönetiminin toplumun dayanıklılığı üzerindeki rolünü anlattı.
Dr. Öğr. Üyesi Taha Gökmen Ülger ise “Afet Koşullarında Beslenme Hizmetleri” başlıklı sunum yaptı. Ülger sunumunda, afet anlarında sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme hizmetlerinin planlanması ve yürütülmesinin önemini paylaştı.
“Afet Anında ve Sonrasında Psikolojik Durum” başlığında sunum yapan Psikolog Dr. Evgin Miçooğulları ise, afetlerin bireyler üzerindeki psikolojik etkilerini ve bu süreçte sağlanması gereken psikososyal destek uygulamalarını ele aldı.
Soru cevap bölümü, teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından konferans sona erdi.