19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

“İşgale uğramış vatanını düşmandan kurtarmak, medeniyet değerlerini savunmak ve al bayrağını indirmemek için bir milletin topyekûn direnişi, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlamıştı. Esaret altındaki nice milletlere ilham olan büyük destan, şanlı milli mücadele, yüreği vatan sevgisiyle çarpan fertleri, kadını, genci, yaşlısıyla Anadolu topraklarında yazıldı.

Tarihten aldığımız bilinç ve sorumluluklarımızla bugün, bağımsız ve büyük Türkiye gençlerimiz başta olmak üzere vatanseverlerin omuzlarında yükselmeye ve büyümeye devam ediyor. Üniversiteler olarak bizler, değerli gençlerimizi donanımlı ve erdemli bireyler olarak yarınlara en güçlü şekilde hazırlamanın gayretiyle gece gündüz demeden çalışmaktayız. Bu emeklerin karşılığını veren gençlerimiz sayesinde her geçen gün büyüyen Türkiye’mizde, milli hamlelerde, kültür, sanat, spor ve bilimsel aktiviteleri ve başarıları gördükçe gururlanıyoruz. Gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’de emek verenler ve vatanı uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyor, sevgili öğrencilerimiz, gençlerimiz ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör

Önceki İçerikMerhum İzzet Baysal ve Merhum Yaşar Çelik İçin Mevlîd-i Şerîf Okutuldu
    Sonraki İçerikBAİBÜ TÖMER Öğrencileri Bolu’da Çekilen Bir Düş Gördüm Filmini İzledi