18. Akbank Kısa Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri, BAİBÜ’de Gençlerle Buluştu

Türkiye’de 18 yıldır, ödüllü filmleri üniversite gençliğiyle buluşturan Akbank Kısa Film Festivali’nin bu yılki 9 ödüllü filmi, Üniversitemizde filmseverlerin beğenisine sunuldu.

Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 6 Nisan-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türkiye genelinde 28 ilde, aralarında üniversitemizin de olduğu toplam 41 üniversitede gençlerle buluşmaya devam ediyor.

18. Akbank Kısa Film Festivali’nin yarışma bölümüne 68 ülkeden, 2 bin 81 film katıldı. Üniversitemizde düzenlenen gösterimde, Ulusal Kategoride En İyi Kısa Film ödülünü kazanan, yönetmenliğini Ayçe Kartal’ın yaptığı “Kıyamette İyi Görünmeliyim” ile Uluslararası Kategoride En İyi Kısa Film ödülünü kazanan, yönetmenliğini Adrian Moyse Dullin’in yaptığı “The Right Words” filmi ücretsiz olarak izleyiciyle buluştu.

Gösterim kapsamında ayrıca, ulusal ve uluslararası kategoride mansiyon almış Can Merdan Doğan’ın “Stiletto”, Merve Bozcu’nun “Plastik Rüya”, Olha Zhurba’nın “Dad’s Sneakers” ve Hugo Covarrubias’ın “Bestia” filmleri gençlerin beğenisine sunuldu.

Ayrıca bu yıl ilk kez, 20 yaş ve altı gençlerin kısa filme olan ilgilerini teşvik etmek amacıyla başlatılan Genç Bakışlar yarışmasında En İyi Kısa Film ödülünün sahibi Baturay Tunçat’ın “Gün Işığı” filmi ile mansiyon alan Yunus Emre Akkuş’un “Sessizlik” filmi ve İlayda İşeri’nin “Çeşme” belgeseli gösterimde yer aldı.

Önceki İçerikÜniversitemiz Kütüphanesi Ramazan Bayramı Resmi Tatil Duyurusu
    Sonraki İçerikPopüler Müziklerden Oluşan Nostalji Konserine Müzikseverlerden Tam Not