TÖMER Yaz Okulu Öğrencilerinden Ebru ve Hat Sergisi…

Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe Yaz Okulu kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören 13 ülkeden 20 uluslararası öğrencinin eserlerinin yer aldığı ebru ve hat sergisi, Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında açıldı. İlk kez ebru ve hat sanatıyla tanışan uluslararası öğrenciler, ebru üzerine yaptıkları hat sanatı çalışmalarını sergilediler.

Açılışa, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Halit Karatay, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri, sergiyi gezerek Resim Öğretmeni Derya Bayın ve uluslararası öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Sergide; Alaaddin Yılmaz, Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu ve Doç. Dr. Halit Karatay’a, Derya Bayın tarafından yapılan ebru-hat çalışması tablolar, uluslararası öğrenciler tarafından takdim edildi. Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Önceki İçerikKatar Üniversitesi’nden AİBÜ’ye Ziyaret
    Sonraki İçerikMühendislik ve Fen Bilimlerine Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi