Öğrenci Mimari Fikir Tasarım Yarışması Hk. Duyuru

Uluslararası öğrenci hareketliliği tarih boyunca var olmakla birlikte bugün için ülkeler açısından hem ciddi bir ekonomik girdi hem siyasi bir imkân hem de kültür ihracı için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ülkemizin gerçeklerine ve yükseköğretim stratejisine uygun olarak uluslararası öğrenci hareketliliğine katkı sağlamayı bir amaç edinmiştir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi konumu itibariyle, uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği bir kurum haline gelmiştir. Üniversite içerisinde uluslararası öğrenci hareketliliğinde, gelen öğrencinin tüm bürokratik işlemlerini, sosyal ve kültürel paylaşımlarını yürüteceği bir mekânın bulunmamaktadır. Bu öğrencilerin sağlıklı bir uyum süreci yaşaması için küçük ve büyük farklı ölçeklerde katılımlara olanak sağlayan toplantı alanları, kültürel ve sosyal paylaşımların ve etkinliklerin gerçekleştirilebileceği mekânları barındıran kampüs mimari diline uygun bir yapı tasarımına ihtiyaç duyulmaktadır.

YARIŞMANIN TÜRÜ VE ŞEKLİ
    Yarışma; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından serbest ve tek aşamalı olarak düzenlenen öğrenci mimari fikir projesi yarışmasıdır. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir.

YARIŞMAYA KATILIM KRİTERLERİ
    Yarışma, Yükseköğretim Kuruluna bağlı (T.C. ve KKTC’ de yer alan) üniversitelerin lisans öğrencilerine açıktır. Öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılabilecekleri gibi ekip halinde de katılabilirler. Yarışma sürecinde birlikte çalışmanın disiplinler arası ilişkiyi güçlendirecek bir deneyim yaratacağı öngörüsüyle, yarışmaya ekip olarak girilmesi tavsiye edilmektedir.
    Ekipler en fazla 3 yarışmacı ile sınırlı olmalıdır. Ekip temsilcisinin Mimarlık Bölümü lisans öğrencisi olması zorunludur. Ekipte yer alacak diğer öğrenciler, farklı bölümlerde öğrenim görüyor olabilir. Katılımcıların lisans öğrenimlerini sürdürdüklerine dair öğrenci belgesi sunması zorunludur.

Yarışmaya kaydolmak için “Ön Başvuru Formu” Son Başvuru Tarihine kadar yarismayitdb@gmail.com adresine gönderilmelidir.
    Yarışmaya ilişkin sorular “Son Soru Sorma Tarihine” kadar yarismayitdb@gmail.com adresine gönderilmelidir. Soruların yanıtları yarışmacıların e-mail adreslerine gönderilecek ve www.yitdb.ibu.edu.tr adresinde yayımlanacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmanın İlanı ve Ön Kayıtlarının Başlaması: 08 Haziran
    Yarışmaya İlişkin Soruların Sorulması için Son Tarih: 15 Haziran
    Soruların Cevaplanması ve Yayınlanması: 22 Haziran
    Ön Kayıtlar için Son Tarih: 29 Haziran
    Dijital Ortamda Teslim için Son Tarih: 5 Ağustos
    Sonuçların Açıklanması: 12 Ağustos
    Projelerin Sergilenmesi, Kolokyum ve Ödül Töreni: Sonuçların açıklanması ile birlikte sergileme, kolokyum ve ödül töreninin tarih ve şekli ile ilgili bilgiler Üniversitemiz websitesinde “www.ibu.edu.tr ” adresinden ilan edilecektir.

Ayrıntılı bilgi ve şartname için: Mimari Tasarım Yarışması Teknik Şartname (PDF)

Önceki İçerikBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mezunlarını Sevinç ve Gururla Uğurladı
    Sonraki İçerikEbook Central Open Access Collectıon / WEBINAR