BAİBÜ’nün Düzenlediği 3. Bolu Uluslararası Poster Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 46 ülkeden 1603 tasarımcının katıldığı 3. Bolu Uluslararası Poster Tasarım Yarışması sonuçlandı. Bu yıl “Şiddet” temasının işlendiği yarışmada birinciliğe Macaristan’dan Dániel Bibó “i won’t heal”, ikinciliğe Türkiye’den Sefa Ersan Kaya “Lack of Empathy is Violence!” ve üçüncülüğe Polonya’dan Karolina Grabowska “Gossip” eseriyle layık görüldü.

Dünyadaki güncel sorunlara dikkat çekmek amacıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapan Arş. Gör. Orhun Türker koordinatörlüğünde, ulusal ve uluslararası paydaş üniversitelerin desteğiyle bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Bolu Uluslararası Poster Tasarım Yarışması’na, 6 kıtadaki 46 ülkeden 1603 tasarımcı 3041 posterle katıldı.

Yarışmada, Dünyanın Kanayan Yarası Şiddete Dikkat Çekildi

Türkiye, Azerbaycan, Çin, Danimarka, Ekvador, Endonezya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya, Güney Kore ve ABD’den 25 akademisyenin jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmada, dünyanın halen kanayan yarası olan kadınlara, çocuklara, engellilere, yaşlılara ve hayvanlara uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddet teması ele alındı. Çağımızda yaygın olarak görülen sosyal medya şiddeti de, yarışma temasını oluşturan alt başlıklar arasında yer aldı.

Macaristan, Türkiye ve Polonya’dan tasarımcıların ilk 3 dereceye girdiği yarışmada, uluslararası 20 poster mansiyona layık görüldü. Dereceye giren, mansiyon alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlere ve yarışma kataloğuna aşağıdaki linkten ulaşılabilir: https://biahposter.com/?r3d=21-22

Önceki İçerikMeteoroloji’den Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı
    Sonraki İçerikBolu Adli Protokolü Rektör Alişarlı’ya Veda Ziyaretinde Bulundu