Atölye Makinelerini Kendileri Üretip Okullarına Armağan Ettiler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Meslek Yüksek Okulu (MYO) Makine Programı öğrencileri atölye derslerinde ihtiyaç duydukları CNC tezgahını özverili bir çalışma ile kendileri üretti. Öğrenciler teori olarak aldıkları bilgilerin uygulamalarını rahatlıkla yapmaya başladı.

AİBÜ Bolu MYO Makine Programında öğrenim gören son sınıf öğrencileri, “Sistem Analizi ve Tasarımı” dersi bitirme projesi kapsamında tamamıla kendi imalatları olan CNC Freze tezgahı yaptı.

Cep Harçlıklarıyla Makine İmalatı

Öğrenciler Atölye derslerindeki uygulamalarda okulun ihtiyacı olan CNC Freze tezgahı için, cep harçlıklarından fedekarlık yaparak yaklaşık 7500 TL harcadılar. Öğrenciler, özverili çalışmalarıyla tasarım ve imalatını tamamen kendilerinin yaptığı CNC Freze tezgahını, Bolu MYO Makine Atölyesine eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere hediye ettiler.

BOLU MYO’da Sistem Analizi ve Tasarımı” dersini veren öğretim üyesi Doç Dr Yahya Altunpak, öğrencilerinin  öncelikle,  kendi bilgisayarlarında CAD-CAM yazılımıyla, işleyecekleri parçaların üç boyutlu geometrik modelini oluşturduklarını daha sonar yaptıkları CNC Freze tezgahında başarılı bir şekilde uyguladıklarını ifade etti.

Altunpak, okul bünyesinde makine atölyelerinin  yeni kurulduğunu belirterek, “Atölyemizde özellikle CNC derslerinde kullanabileceğimiz herhangi bir tezgahımız da şu ana kadar yoktu ve ders hocalarımız CNC derslerini tamamen sanal ortamda yapmak zorunda kalıyordu. Küçük parçaların işlenmesinde rahatlıkla kullanılabilecek olan bu küçük CNC Makinasının yapılması ile öğrecilerimizin kendine güveninin arttırılması ve gerçek bir CNC tezgahı ile tanışması hedeflenmiştir. Bu makinayı rahatlıkla kullanabilen öğrencilerimiz sanayii de bulunan daha büyük ve profesyonel amaçlı makinaları da az bir eğitimle rahatlıkla kullanabileceklerdir.” şeklinde konuştu.

Yaptıkları çalışmayla Öğrencilerin İstediklerinde ve işbirliği yaptıkların da neleri yapabileceklerini ve başarabileceklerini göstermek açısından çok iyi bir örnek oluşturduklarını vurgulayan Altunpak, “Emeği geçen tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum ve başarılarını devamını diliyorum.”dedi.

Önceki İçerikLinux 2013 Yaz Eğitim Kampı AİBÜ’de Başladı
    Sonraki İçerikAİBÜ Aday Memurları Yemin Ederek Asli Memurluğa Atandı