AİBÜ’de Halk Otobüsü Şoförlerine Sağlık Taraması

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Bolu Belediyesine bağlı halk otobüslerinde görev yapan 43 şoförü sağlık taramasından geçirdi.
    Ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerimiz Bahar Cise Zengin, Durgül Şahin, Jale Dinç, Meryem Bayraktar, Seda Karagöl, Şükran Taş ve Tuğba Erol; ilk olarak halk otobüsü şoförlerinin gün içinde yaşadıkları sıkıntıları küçük bir tiyatro oyunuyla sahnelediler. Ardından aile içi konularda şoförlere bilgi veren öğrenciler, şoförleri sağlık taramasından geçirdiler. Şoförlerin tansiyon ve kan şekeri gibi ölçümlerini yapan öğrenciler, şoförleri göz taramasından da geçirdiler.
    Projeyle ilgili açıklama yapan Bolu Halk Otobüsleri Müdürü Sedat Gülener, projenin ve özellikle de sağlık taramasının çok faydalı olduğunun altını çizdi ve projenin sonuçlarını açıkladı. Gülener, 43 şoförün hiçbirinde herhangi bir ciddi sağlık problemi tespit edilmediğini, sadece iş stresi sebebiyle zaman zaman tansiyonlarının kısa süreliğine yükseldiğini söyledi.

Önceki İçerikBolu MYO Öğrencileri de Mezuniyet Sevinci Yaşadı
    Sonraki İçerikTürk Halk Müziği Konseri