Prof. Dr. Mustafa Gencer, Almanya Uluslararası Din Eğitim Araştırmaları Merkezi’ne Üye Seçildi

Din Eğitimi alanında uluslararası düzeyde araştırmalar yürüten Almanya Din Eğitimi Araştırmaları Merkezi, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gencer’i Danışma Kurulu üyeliğine seçti. Almanya, Hollanda ve Avusturya üniversitelerinden üyelerin bulunduğu merkez, 2016-2018 dönemi için Türkiye’den sadece Abant İzzet Baysal Üniversitesinden üye seçti. Almanya Friedrich-Schiller Jena Üniversitesine bağlı faaliyet gösteren merkezin danışma kurulu üyeliğine seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Prof.Dr. Mustafa Gencer, Uluslararası Din Eğitim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Michael Wermke’nin, Türkiye ve Cumhuriyet tarihi üzerine araştırmalar yapan bir akademisyen olduğunu ifade ederek, “Kendisiyle, Atatürk tarafından Cumhuriyetin ilk yıllarında doktora eğitimi için Frankfurt Pedagoji Akademisine gönderilen Bedii Ziya Egemen, Münir Raşit Öymen ve Kemal Kaya hakkındaki araştırmaları kapsamında çalışma fırsatımız oldu. Bu tanışıklığın üniversitelerarası bir işbirliğine dönüşmesi ve sürdürülmesinden ve merkezde yapılacak araştırmalara, ülkem ve üniversitem adına katkıda bulunacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

aibu-jena

Önceki İçerikMengen Kız Öğrenci Yurdu Başvuru Sonuçları
    Sonraki İçerikMARKA’dan NÜRDAM’a Büyük Destek…