Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı Webinar

Değerli Öğrenciler,

Yükseköğretim süreçlerinde kalite güvencesi sistemine öğrenci katılımının sağlanması ve kalite güvence kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında yetkinlik kazandırmak amacıyla YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) Öğrenci Komisyonu ile birlikte “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı” konulu webinar düzenlenecektir. Etkinliğimizde yükseköğretimde kalite güvence sisteminin ve öğrenci katılımının önemi, eğitim süreçlerinin uluslararası standartlarda gerçekleşmesi ve kalite kültürünün içselleştirilmesi ile ilgili hususlar ele alınacaktır. Ayrıca etkinlik içerisinde üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan ‘BAİBÜ Kalite Topluluğu’na öğrenci katılım duyurusu yapılacaktır.

Kalite (Öğrenci) Topluluğumuzun başlıca amaçları;

• Kalite Yönetim süreçlerini tanıtarak öğrencilere sevdirmek,
    • Kurum kalite kültürünü yaymak,
    • Karar verme süreçlerinde yer alacak öğrencileri süreçler hakkında bilgilendirmek,
    • Öğrenci geri bildirimleri ve tercihleri doğrultusunda ilgili birimler ile iş birliği kurmak,
    • Yaşam boyu ve öğrenci merkezli öğrenme ve öğretme konularında farkındalık oluşturmak,
    • Mezuniyet alanındaki mesleki sorunların kavranması ve çözümlenmesi çalışmalarına katılmak,
    • Stratejik yönetim anlayışını öğrenciler arasında yaygınlaştırarak toplumun gelişimini sağlayacak çok yönlü lider bireylerin gelişimine destek olmak,
    • Üniversitemizdeki kalite iç değerlendirme süreçlerinde Kalite Komisyonuyla iş birliği içinde çalışarak değerlendirme takımı “öğrenci değerlendiricisi” yetiştirilmesi faaliyetlerine öğrenci katılımını sağlamaktır.

• Etkinlik Tarihi: 20 Mayıs 2021
    • Etkinlik Saati: 11.00-12.30

Moderatörler;

• Prof.Dr.Kamil Gürel (Rektör Yardımcısı),
    • Nida Bayhan (Kalite Komisyonu Öğrenci üyesi

Konuşmacılar:

• Dr. Öğr. Üyesi Gonca ULUDAĞ – YÖKAK Uzmanı ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü
    • Simge AYYILDIZ – YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi, Lisans Öğrencisi
    • Sena ÇATAL – YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı, YL Öğrencisi

Etkinlik Linki:

Zoom:
    Meeting ID: 976 8066 0986
    Passcode: 858856

Zoom kapasitesi nedeniyle 300 kişiden sonraki öğrencilerimiz, takip için YouTube’dan canlı yayınımız izleyebilirler.

Youtube: https://youtu.be/hCeXcL-ugNU

Önceki İçerik2021 Hemşirelik Haftası / Webinar