Yeniçağa Yaşar Çelik MYO Öğrencilerinden YENİGIDAM’a Teknik Gezi

Üniversitemiz Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı öğrencileri, Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimize (YENİGIDAM) teknik gezi gerçekleştirdi.

Gıdalarda Fiziksel ve Kimyasal Kalite Kontrolü dersi kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Soykan danışmanlığında YENİGIDAM’ı ziyaret eden öğrencilere, YENİGIDAM Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cem Göl ve Öğr. Gör. Dr. Şeyda Karabörk ile akademik personel Öğr. Gör. Dr. Muhammad Sameeullah eşlik etti.

YENİGIDAM Laboratuvarları Tanıtıldı

Merkeze ait 6 laboratuvarı ve çalışmaları inceleyen öğrencilere, kromatografi, ELİSA, PCR, ICP-MS, toplam organik karbon ve benzeri cihazlar hakkında temel bilgiler verildi; ülkemizde sadece YENİGIDAM’da bulunan Yüksek Basınç Cihazı tanıtıldı. Bu cihazlarla yapılan ve yapılabilecek bilimsel çalışmalar hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi.

Ziyaretin sonunda öğrencilere, kariyerlerini geliştirebilmeleri amacıyla teknik gezilerin öneminden bahsedildi; başarılı bir eğitim hayatı temennisinde bulunuldu.

Önceki İçerikKadir Gecesi Tebrik Mesajı
    Sonraki İçerikBKÜB Sanat Etkinlikleri Kapsamında Flüt ve Piyano Resitali