Yabancı dil öğretiminde Japonya ortaklığı

Üniversitemizde düzenlenen toplantıda, Japonya Kanazawa Üniversitesi ile yabancı dil öğretiminde ortak proje çalışması yapılması konusunda görüşme yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him başkanlığındaki toplantıya; Japonya Kanazawa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kana Oyabu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği ve Erasmus Koordinatörlüğü akademik ve idari yönetici ve personeli katıldı.

Japonya Kanazawa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kana Oyabu, yürütücülüğünü yaptığı “Collaborative Online International Learning COIL” projesi kapsamında, 25 Aralık 2023 – 5 Ocak 2024 tarihleri arasında Üniversitemizi ziyaret ederek, ilk olarak Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki tüm sınıf düzeylerinde İngilizce hazırlık programında gözlem yaptı. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görev yapan öğretim elemanlarına Japonya Kanazawa Üniversitesi’nde uygulanan dil öğretim programını tanıtarak, programda uygulanan İngilizce yazma becerileri öğretimi hakkında sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kana Oyabu daha sonra, Mühendislik Fakültesi İngilizce Kimya Mühendisliği Bölümü’nde akademik amaçlı İngilizce dersinde öğretim uygulamaları yaptı.

5 Ocak Cuma günü Rektörlük binasında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him başkanlığında düzenlenen toplantıya Prof. Dr. Kana Oyabu da katılarak, yürütücülüğünü yaptığı proje hakkında bilgi verdi. Görüşmede, iki üniversite arasında ortak projeler yapılabilmesi amacıyla Nisan 2024’te karşılıklı pilot çalışmalar üzerinde hemfikir olundu. Toplantı kapsamında ayrıca, iki üniversite arasında Erasmus+ öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı görüşüldü.

Toplantının sonunda Prof. Dr. Kana Oyabu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gördüğü misafirperverlikten dolayı çok memnun olduğunu vurgulayarak, akademik ve idari personele teşekkür etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/u1i0
    Önceki İçerikPsikoloji Öğrencileri Topluluğu’ndan etkinlik