Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (AİBÜ) konuğu olarak ülkemize gelen Washington State Üniversitesi Biological Systems Engineering Bölümü Öğretim Üyesi ve Center for Nonthermal Processing of Food Direktörü Prof. Dr. Gustavo Barbosa Canovas, gıda sterilizasyonunda yenilikçi teknolojiler konusunda seminer verdi. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen seminere, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun da katıldı.
Yenilikçi Gıda Teknolojileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (YENİGIDAM) tarafından düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Coşkun, alanında uzman değerli akademisyenleri üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür bilimsel etkinlikleri çok önemsediklerini ve üniversite genelinde artırmaya gayret ettiklerini vurguladı.
Seminerde Prof. Dr. Gustavo Barbosa Canovas, “Novel Methods for the Sterilization of Food” başlığı altında, ısıl işleme alternatif yüksek basınç destekli sterilizasyon (PATS) ve mikrodalga destekli sterilizasyon (MATS) ile söz konusu bu teknolojilerin avantajları ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi. Akademisyenlerden ve öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Canovas’a seminerin sonunda, Rektör Coşkun ve YENİGIDAM Müdürü Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek tarafından AİBÜ logolu çini tabak ve çiçek takdim edildi.