Üniversitemize çevre dostu şarj istasyonu kuruldu

Üniversitemize, benzinli ve dizel araçlara göre çevre dostu bir seçenek olarak ön plana çıkan elektrikli araçlar için şarj istasyonu kuruldu. Yüksek hızlı şarj olarak adlandırılan teknoloji DC şarj istasyonu, Diş Hekimliği Fakültesi otoparkına yerleştirildi.

Proje ve üretim faaliyetlerinde “Çevre dostu üniversite” sloganını kendisine şiar edinen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gölköy yerleşkesine kurduğu elektrikli araç şarj istasyonu ile zararlı gazların atmosfere salınımının azaltılmasına yardımcı olmayı, çevre ve insan sağlığı çalışmalarına katkı sunmayı hedefliyor.

Elektrikli araç sahibi öğrenci, personel ve hasta yakınlarının kolay ve hızlı bir şekilde araçlarını şarj edebilecekleri istasyonun ihalesi ve teknik çalışmaları, Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ss28
    Önceki İçerikPersonelimiz iftarını birlikte açtı