Üniversitemizden proje yazma ve yürütme kültürüne önemli destek

    Üniversitemizde, Proje Destek Ofisi’nce (PDO) TÜBİTAK BİDEB 2237-B destekli proje yazma eğitimi düzenleniyor. Bilimsel araştırma projelerinin hazırlık ve başvuru süreçleri ile TÜBİTAK programlarının yer aldığı 3 günlük eğitim programına 67 akademisyen katılıyor.

    Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilecek eğitim programının açılışına; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, akademik yöneticiler ve proje eğitimi alan akademisyenler katıldı.

    Saygı duruşu  ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Proje Destek Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatma Öztürk yaptı. Proje Destek Ofisi’nin görevleri ile TÜBİTAK BİDEB 2237-B destekli proje yazma eğitiminin amacı ve eğitim süreci ile katılımcı profili hakkında bilgi veren Prof. Dr. Öztürk, özetle “Katılımcılardan, proje yazma ve yürütme kültürüne katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Proje konusunda bir farkındalık oluşturmayı planlıyoruz. Hem üniversitemizde hem üniversiteler arasındaki iş birliklerinde artış sağlamayı hedefliyoruz; dış kaynak bütçemizi artırmayı istiyoruz.” dedi.

    Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise konuşmasına, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünü yaşadığımız bugün, depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek başladı. O gün ülkemizde büyük bir acının yaşandığını vurgulayan Rektör Alişarlı, “Bizler de hem öğrencilerimizi hem de üniversitemizde görev yapan personellerimizin yakınlarını kaybettik. Bu acıları hepimiz yaşadık. Böyle bir acıyı, felaketi dünyada hiçbir insanın yaşamamasını temenni ediyorum. Depremde şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan ve tedavisi devam eden vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum.” diye konuştu.

    Rektör Alişarlı, TÜBİTAK BİDEB 2237-B destekli proje yazma eğitimi ve TÜBİTAK programlarının önemine değinerek, proje eğitimi, proje yazımı, bu süreçte yapılmaması gereken hatalar ve TÜBİTAK projeleri hakkında bilgi verdi; katılımcılara öneri ve tavsiyelerde bulundu.

    İlk iki günü teorik, son günü uygulamalı olmak üzere toplam 3 gün devam edecek eğitimlerde, Prof. Dr. Ekrem Gürel, Fen Bilimleri; Prof. Dr. Erol Ayaz, Sağlık Bilimleri; Prof. Dr. Eralp Bahçivan, Sosyal Bilimler alanlarında ve Prof. Dr. Fatma Öztürk, Ar-Ge süreçleri ve TÜBİTAK programları hakkında katılımcılara bilgi verecek. Eğitimlere; çoğu Üniversitemizden olmak üzere Hacettepe Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden toplam 67 akademisyen katılacak.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/kspm
    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Emekli İsmail Erişken’in Vefatı)
    Sonraki İçerikDepremlerden etkilenen psikolojimiz ele alındı