Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığından hizmet içi eğitim

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanlığının destekleriyle düzenlediği “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar” konulu hizmet içi eğitim programı Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, akademik ve idari personel ile Üniversitemizin paydaş kurumlarının personelleri katılırken T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanlığı Şube Müdürü Selman Solhan ve T.C Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personeli Nazlı Akbayır konuşmacı olarak katıldı.

Programda açılış konuşmasını Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Tanrıkulu modern dünya tarihinin yazının icadıyla başladığını ifade etti. Tanrıkulu, devletin işleri yürürken yazı olmazsa olmazdır, söz uçar yazı kalır mantığı çerçevesinde düşünürsek yazının, yazı işlerinin, yazışmaların ne denli önemli olduğu görülür. Birim talepleri doğrultusunda eğitimlere devam ediyoruz. Gelen talepler içerisinde en çok istenilen bu eğitime kıymetli vakitlerini ayırarak gelen eğitimcilere ve kurumumuzdan katılan personelimize dış paydaş olarak eğitime dahil olan İl Milli Eğitim, İl Sağlık, SGK İl Müdürlüğüne ve personellerine teşekkür etti.

Tanrıkulu’nun ardından kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Resmi yazışmaların devletlerin kültürünü ve çok yönlülüğünü ortaya çıkardığını dile getiren Gündüz, Türk Devlet Tarihinde Orhun Kitabelerinde devlet geleneğinin görüldüğünü belirtti. Yazışmaların çevrim içi olarak yapılmasının bürokrasiyi azalttığını ve devletle birey arasındaki ilişkinin etkin bir şekilde yürütülmesinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Gündüz programın düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Gündüz’ün sözlerini noktalamasının ardından “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar” konulu hizmet içi eğitim T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanlığı Şube Müdürü Selman Solhan’ın sunumuyla başladı. Toplamda 5 oturum süren eğitimde: “Belge ve Belge Yönetimi”, “Belgenin Bölümleri ve Özellikleri”, “Gizlilik Dereceli Yazışmalar”, “Belgenin Çoğaltılması, Gönderilmesi, Alınması ve İade Süreçleri” ve “Yönetmelikteki Son Hükümler” konuları hakkında bilgi veren Solhan katılımcılara teşekkür ederek sunumunu bitirdi.

Solhan’ın sunumunu bitirmesinin ardından Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu T.C. Cumhurbaşkanlığı Bilgi ve Belge Yönetimi Daire Başkanlığı Şube Müdürü Selman Solhan ve T.C Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personeli Nazlı Akbayır’a Üniversitemiz adına hediye ve teşekkür belgesi verdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/ryjs
    Önceki İçerikKampüsten Hayata – Eğitim – Etkili Öğrenme