Üniversitemiz mezunu Ferhat Yılmaz’dan “21 Haziran ShowYourStripes günü” etkinliği

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü Lisans ve Yüksek Lisans mezunu öğrencisi Ferhat Yılmaz, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Prof. Ed Hawkins’in son 100 yılı aşkın sıcaklık eğilimlerini gösteren ikonik “ısınma çizgileri” grafikleri kullanılarak “21 Haziran ShowYourStripes günü” kapsamında Bolu Belediyesi binasında eşsiz bir projeksiyon gerçekleştirdi.

21 Haziran günü dünyada Londra ve New York gibi şehirlerin ikonik meydanlarında farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu projeksiyonların Türkiye’de ilk örneği Bolu’da gerçekleştirildi. İklim değişikliği alanında tam burslu olarak İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden biri olan University College London’da doktora çalışmalarına devam eden Yılmaz “Sıcaklık değişimlerini gösteren projeksiyona ek olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 1929’dan itibaren Bolu’da tuttuğu meteorolojik kayıtlar, Bolu’nun son yüzyılda 1°C’nin üzerinde bir ısınma yaşadığını göstermiştir. Bu yansıtma ile Bolu’da iklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmayı ve toplumda bilinç oluşturmayı amaçladık” ifadelerini kullandı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/801m
    Önceki İçerikTürkiye Klasik Mercedes-Benz Kulübünden Üniversitemize ziyaret