Üniversitemiz 2022 Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) Dahil Edildi

Üniversitemiz; yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim öğretim, araştırma geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” PUKÖ döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemi olan 2022 Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) dahil edildi.

Bu kapsamda yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında, Kalite Komisyonu ve Alt Komisyonları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Kamil Gürel ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz de katıldı.

Toplantıda, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Kamil Gürel tarafından, 2022 Kurumsal Akreditasyon Programı’nın (KAP) ne olduğu, diğer YÖKAK değerlendirmeleriyle olan benzerlik ve farklılığı, KAP kararı için minimum gereklilikler, İç Kalite Güvence Sistemini iyileştirme çalışmaları, KAP sürecinde birimlere düşen görevler ve 2024-2028 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları başlıklarından oluşan bir sunum gerçekleştirildi.

Rektör Alişarlı: “Bu Değerlendirme, Üniversitemiz İçin Hayırlı Olacak.”

Kalite Alt Komisyon başkanları ve bazı üyeler, bu kapsamda yapılan çalışmaları anlattı; yapılması gerekenler konusunda görüşlerini bildirdi. Üniversitemizin Kurumsal Akreditasyon Programı’na alınmasının önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, bu değerlendirmenin üniversitemiz için hayırlı olacağını, özveri ile çalışarak rahatlıkla üstesinden gelebileceğimizi söyledi; Kalite Komisyonu ve Alt Komisyon üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

2022 Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) için Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından oluşturulan değerlendirme takımları, Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu kapsamında Kurumsal Akreditasyon Raporları (KAR) hazırlıyor ve bu raporlar göz önünde bulundurularak YÖKAK tarafından akreditasyona ilişkin karar veriliyor.

Üniversitemizin Tüm Faaliyetlerinde, Daha İyi Hizmet Sunumu ve Daha Verimli Olma Konusunda Avantaj Sağlaması Bekleniyor

Bu yıl KAP için başvuran 34 üniversiteden 30’u Kurum İçi Değerlendirme Raporları (KİDR) ve diğer verilere göre seçildi. Üniversitemiz KİDR, web sayfasında yayınladığımız diğer bilgiler, ön saha ve saha ziyareti ile YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütlerine göre değerlendirilecek ve 1000 puan üzerinden 650 üzerinde olgunlukta ise 5 yıl, 500-649 arası olgunlukta ise 2 yıl için ÖSYM kılavuzunda belirtilecek şekilde akredite edilmiş olacak. Bu değerlendirme için yapılan hazırlıklar sayesinde, üniversitemizin tekrar gözden geçirdiği tüm faaliyetlerinde, daha iyi hizmet sunumu ve daha verimli olma konusunda avantaj sağlaması bekleniyor.

Önceki İçerikHayırsever İş İnsanı Yaşar Çelik, Vefatının 3. Yıldönümünde Anıldı
    Sonraki İçerikÜniversitemiz 2022 Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) Dahil Edildi