Toplum gönüllüleri, Taşradaki öğrencilere destek veriyor

Üniversitemiz Toplum Gönüllüleri Topluluğu, Türkiye’nin farklı şehirlerinden 70 toplum gönüllüsü öğrenci ile eğitimde taşradaki çocuklara destek amacıyla Bolu Mengen’deki Gökçesu Ortaokulu’nda onarım ve yenileme çalışmaları yaptı. Toplum gönüllüsü olan arkadaşları merhum Sefa Mert’in adına kütüphane ve etüt odası kurdu.

Toplum Gönüllüleri Topluluğu, ulaşım, yemek, konaklama ve mekân ekiplerine ayrılarak, projenin hazırlık aşamasını gerçekleştirdi ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden Bolu’ya gelen 40 toplum gönüllüsünü ağırladı. Hazırlık aşamasında öğrencilerin yüz yüze görüşmeler yaptığı Mengen ve Gökçesu belediyeleri ile kamu kurumları ve özel sektör firmaları, çalışmalara katkı sundu. Üniversitemiz de öğrencilere Bolu-Mengen arası ulaşım desteği verdi.

Toplum gönüllüsü öğrenciler, 10-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Mengen’deki Gökçesu Ortaokulu’nun sıraları ve panolarını yeniledi; onarım çalışmaları yaptı; minik öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak için kütüphane ve etüt odası kurdu. Toplum gönüllüsü öğrenciler, etkinliğin son günü düzenledikleri uçurtma şenliğinde minik öğrencilerle birlikte eğlenceli bir gün geçirdi.
    Topluluk üyeleri;
    Kendilerine destek veren başta Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz olmak üzere, Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız’a, Mengen Belediye Başkanı Vural Turan’a, Gökçesu Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci’ye, Gökçesu Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Erdener Emin Yıldız’a, Müdür Yardımcıları Toygun Tok ve Fatih Özdemir’e, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/06hp
    Önceki İçerikOnline Eğitim Semineri: İntihal.Net Akademide Farkındalık ve Arayüz Eğitimi
    Sonraki İçerik3. Üniversite öğrencileri resim yarışması başvuruları devam ediyor!