THE Dünya, Asya ve Genç Üniversite sıralamalarındayız

Üniversitemiz, Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite 2024 sıralamasında 1501+, Asya Üniversite ve Genç Üniversite 2023 sıralamalarında 501+ ve BM’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine göre derecelendirilen 2023 Yükseköğretim Etki Sıralamasında ise 1001+ bandında yer aldı.

108 ülke ve bölgeden 1904 üniversiteyi kapsayan THE Dünya Üniversite Sıralaması 2024’te ve Asya’daki kurumların özelliklerini yansıtan THE Asya Üniversite Sıralaması 2023’te 13 performans göstergesi kullanılarak derecelendirilen üniversiteler, öğretim, araştırma ortamı ve kalitesi, bilgi aktarımı, endüstri ve uluslararası görünüm misyonları açısından değerlendirildi.

50 yaş ve altı Dünya üniversitelerinin derecelendirildiği THE Genç Üniversite Sıralaması 2023’te 539 olan üniversite sayısı 605’e yükseldi. Üniversitemiz sıralamada 501+ bandında yer aldı.

Üniversitelerin Birleşmiş Milletler’in (BM) sürdürülebilir kalkınma hedeflerine göre değerlendirildiği THE Yükseköğretim Etki Sıralaması 2023’te araştırma, yönetim, sosyal yardım ve öğretim göstergeleri kullanıldı. Üniversitemiz sıralamada 1001+ bandında yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından biri olan THE sıralamalarında üniversitemizin her yıl biraz daha iyi performans göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu başarıda emeği olan akademik ve idari personeli tebrik etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/synu
    Önceki İçerikBAİBÜ İngilizce- Arapça yeterlik sınavı
    Sonraki İçerikDoğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi eğitimi verildi