SÜYAM’dan Irak Al-Bayan Üniversitesi Öğrencilerine Staj İmkânı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜYAM), Irak Al-Bayan Üniversitesi öğrencilerine üniversitemizde staj eğitimi imkânı sunuyor.

SÜYAM, gerçekleştirdiği proje kapsamında, Al-Bayan Üniversitesi Hemşirelik ve Patoloji bölümlerinde eğitim gören Iraklı öğrencileri üniversitemizde ağırlıyor. Öğrenciler, 8 Temmuz’dan bu yana, üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde ücretli staj eğitimi görüyorlar.

Projeyle, üniversitemizin komşu ülkelerdeki üniversite öğrencilerine tanıtımı hedefleniyor. Üniversitemizde staj yapmaktan son derece mutlu olduklarını ifade eden Iraklı öğrenciler, üniversitemizin eğitim hayatlarına önemli katkılar sunduğunu söylediler. Tabiatın kalbindeki Gölköy kampüsünde çağdaş eğitim imkânı sunan üniversitemizde, yüksek lisans ve doktora yaparak ülkelerinin geleceğine katkı sağlamayı çok istediklerini de dile getirdiler.

Eğitim programı kapsamında Bolu’yu da gezme fırsatı yakalayan Iraklı öğrenciler, Bolu’yu ve Türk insanını çok sevdiklerini belirterek, burada edindikleri deneyimlerle her zaman iki ülke arasındaki dostluğun ve barışın daim olması için çalışacaklarını vurguladılar.

Iraklı öğrenciler, staj eğitimlerini 10 Ağustos 2019 tarihinde tamamlayacaklar.

Önceki İçerikKamuoyu Duyurusu
    Sonraki İçerikABD’de Görev Yapan Türk Akademisyenden Dijital Diş Hekimliği Semineri