Sudan’daki Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı ve ULÖS’te BAİBÜ’ye Büyük İlgi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, uyguladığı uluslararası öğrenci stratejisi kapsamında başta “Gönül Coğrafyamız” olmak üzere farklı ülkelerden nitelikli uluslararası öğrencileri, bu ülkelerde yaptığı Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı (ULÖS) sonuçlarındaki başarılarına göre Üniversitemize kabul etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sudan’da Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği bünyesinde Hartum Eğitim Müşavirliği’nin Sudanlı paydaşlarıyla organize ettiği Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı’na katılıyor.

5-10 Mart 2023 tarihleri arasında Sudan’daki pek çok lise ve üniversitede gerçekleştirilen gezici eğitim fuarında, Türkiye’de yükseköğretime kabul şartları ve eğitim fırsatlarıyla ilgili sunumlar yapılıyor.

Sudan’daki ULÖS 10 Mart Cuma Günü Yapılacak

Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı kapsamında gidilen her lise ve üniversitede, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne büyük ilgi gösteren Sudanlı öğrenciler, Üniversitemizin 10 Mart 2023 Cuma günü yapacağı Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı’na (ULÖS) katılarak, Üniversitemizde eğitim görmek için ter dökecekler.

Geçen Yıl ULÖS’e 619 Sudanlı Öğrenci Katılmıştı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 2022 yılında Sudan’da yaptığı Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı’na Sudanlı öğrenciler yine büyük ilgi göstermişti. Başkent Hartum’da yapılan ve 619 öğrencinin katıldığı sınav, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim KÜRTÜL başkanlığındaki heyet tarafından uygulanmıştı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Sudan’da gerçekleştirdiği Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı’na her yıl daha fazla Sudanlı öğrencinin rağbet göstermesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Prof. Dr. İbrahim KÜRTÜL, Üniversitemizde daha fazla Sudanlı öğrenci görmek istediklerini vurguladı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/73sc
    Önceki İçerikBAİBÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli Düzenlendi
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Doç. Dr. Sabri Özçakır’ın Babasının Vefatı)