Storyline İle Öğreniyorum Yaratıcılığımı Geliştiriyorum Projesinin Sonuç Sunumu Gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürüttüğü Storyline ile Öğreniyorum Yaratıcılığımı Geliştiriyorum projesinin sonuç sunumu gerçekleştirildi.

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Bolu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Arslan, BAİBÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülizar Şule Tepetaş Cengiz, Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Abak ve Bolu’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu müdürleri katıldı.

Sunumda açılış konuşmasını BAİBÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülizar Şule Tepetaş Cengiz gerçekleştirdi. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Tepetaş Cengiz, projenin nasıl başlayıp nasıl devam ettiğini ve nasıl sonuçlar alındığını aktardı. Storyline metodunun karakter, mekan ve olaylar örgüsü çerçevesinde bir öykü etrafında mantık sırasıyla anahtar sorular soran, öğrencileri bizzat yaparak yaşayarak sürece dahil eden, özellikle drama ve rol yapma gibi aktif tekniklerin kullanılmasını gerektiren, öğrenmeyi zihinde somutlaştıran, süreci eğlenceli kılan ve birçok öğrenme stiliyle yöntem zenginliği sunan yapılandırmacı bir öğrenme yöntemi olduğunu ifade eden Tepetaş Cengiz, 1 yıl süren projenin sonunda oldukça olumlu sonuçlar alındığını belirtti. Okul öncesi eğitimin önemine değinen Tepetaş Cengiz, okul öncesi eğitime 1 liralık bir yatırım yapıldığında bunun ülkeye 10 lira olarak döndüğünün altını çizdi. Proje ile çocukların problem çözme becerilerinin artması, kendini ifade edebilme yeteneğinin artması, kelime dağarcığının artması, zihinsel becerilerinin artması ve okuma becerilerinin artmasının amaçlandığını söyleyen Tepetaş Cengiz, proje kapsamında açık uçlu oyun materyalleri atölyesi ile etkileşimli okuma atölyesinin geliştirildiğini dile getirdi. Projenin başlangıcında ve bitişinde yapılan testlerle çocukların gelişimini gözlemlediklerine değinen Tepetaş Cengiz, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Tepetaş Cengiz ardından, Bolu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Arslan ve Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Abak projede emeği geçenlere teşekkür ettikleri birer konuşma yaptı.

4 yaş grubu anaokulu öğretmenleri Neslihan Karademir ve Nermin Sezgin söz aldı. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Karademir ve Sezgin, projenin ilerleme aşamalarını anlattı. Çocuklara verilen eğitimlerden bahseden Karademir ve Sezgin, çocukların eğitimlere gösterdiği tepki ve aşamaları anlattı. Karademir ve Sezgin’in sözlerini bitirmesinin ardından proje kapsamında geliştirilen atölyeler tanıtıldı. Sunum atölye tanıtımının sonrasında ikram yapılarak sona erdi.

Önceki İçerikBolu Valisi Kılıç, Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikKültürel Miras Günleri Etkinlikleri-4 “Bolu Türküleri ve Halk Oyunları”