Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Spor Bilimleri Fakültesi sahasında yapıldı.

Özel yetenek sınavlarıyla öğrenci kabul eden Spor Bilimleri Fakültemizin 22-25 Ağustos 2022 tarihleri arasında dört gün süren sınavları bugün sona erdi. Sınavın ilk bölümünde kadınlar kategorisinde 15 kişilik gruplar halinde yapılan 400 metre koşu testini 95 saniyenin altında koşan kadın adaylar değerlendirmeye tabi tutuldu. Sınava girmeye hak kazanan 307 kadın adaydan 45 aday, yapılacak değerlendirmeler sonrasında; Antrenörlük Eğitimi 15 kişi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi 15 kişi ve Spor Yöneticiliği 15 kişi kontenjanları için hak kazanacak.

Erkekler kategorisindeki sınavda 695 erkek adayın girmeye hak kazandığı sınav 15 kişilik gruplar halinde 400 metre koşu testi şeklinde yapıldı. 400 metre koşu testini 75 saniyenin altında koşan erkek adaylar değerlendirmeye alındı. Değerlendirmeye alınan 75 erkek adaydan; Antrenörlük Eğitimi 25 kişi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi 25 kişi ve Spor Yöneticiliği 25 kişi bölümlerine girmeye hak kazanacak.

1002 kişinin girdiği özel yetenek sınavlarında toplamda 120 kişi BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesine kayıt hakkı kazanacak. Kontenjanlar; Antrenörlük Eğitimi 40 kişi, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi 40 kişi ve Spor Yöneticiliği 40 kişi olarak belirlendi.

BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin bölümlerine girmeye hak kazanan adaylar için, kesin kayıt tarih ve şartları BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından ilan edilecek.

Önceki İçerikTÖMER’den “Yeşili Sev Doğayı Koru” Etkinliği
    Sonraki İçerikİzzet Baysal Vakfı Ödül Töreni Müzik Dinletisi