Rektör Alişarlı TÜRKŞEKER’i Ziyaret Etti

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemiz ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin (TÜRKŞEKER) ortaklaşa yürüttükleri “Yerli Şeker Pancarı Çeşidi Geliştirme Projesi” hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve TÜRKŞEKER’i, 26-27 Mart tarihlerinde Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarına (BATIKAF) davet etmek üzere, şirketin Ankara-Etimesgut’taki tesislerine bir ziyaret gerçekleştirdi.

TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ekrem Gürel ve Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Songül Gürel ile birlikte, aynı gün TÜRKŞEKER’i ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Bursa Milletvekili Müfit Aydın ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir’e, TÜRKŞEKER’in Etimesgut Kampüsündeki farklı üretim tesislerini ve 23 bin metrekare alan üzerine kurulmuş olan topraksız tarım yapılan domates seralarını gezdirerek, ziyaretçilere teknik bilgiler aktardı.

Rektör Alişarlı; “TÜRKŞEKER’in BATIKAF’ta Yer Alması Öğrencilerimize Büyük Katkı Sunacak”

Rektör Alişarlı, TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan’ı ziyaretinde; “Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği alanı içinde düzenlenecek ve Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük kariyer fuarı olacak olan BATIKAF’a yüzlerce firma ve binlerce aktif ve mezun öğrenci katılacaktır. BATIKAF’ın oluşturacağı bu sinerjiyle, öğrencilere ülkemizin en önemli kurum ve kuruluşlarıyla yüz yüze görüşme imkanı sunulacak, ayrıca katılımcı kurum ve kuruluşlara da yetenekli gençlere doğrudan ulaşabilme fırsatı sağlanacaktır. Bu bağlamda, bu önemli ve büyük organizasyona, ülkemizin en büyük kamu sanayii kuruluşlarından birisi olan TÜRKŞEKER’in de katılması, her iki kurum için de önemli bir kazanım olacaktır” diyerek TÜRKŞEKER’i BATIKAF’a katılmaya davet etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/w9f8
    Önceki İçerikDiş Hekimliği Fakültesi Dekanlığında Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
    Sonraki İçerikSıfır Atık Poster Tasarım Yarışması Kazananları Belli Oldu