Rektör Alişarlı Mengen Kampüsünde Geleneksel Tanışma Etkinliğinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

    BAİBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle hocalarının, öğrencileri tanıştırmak ve kaynaştırmak amacıyla Mengen Kampüsünde her yıl düzenlediği Geleneksel Tanışma Etkinliği gerçekleştirildi.

    Etkinliğe BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Mengen İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen İbrahim Çalım ve Mengen İlçe Emniyet Müdürü Komiser Mahmut Demir ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    “Takım Çalışmasıyla Aşamayacağınız Engel Yok”

    Etkinlikte selamlama konuşmasını BAİBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz yaptı. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Kurnaz, gastronominin turizmin en önemli paydaşlarından olduğunu ifade etti. Takım çalışmasının önemine değinen Kurnaz, takım çalışmasının en iyi şekilde yürütülebilmesi için iletişimin gerekliliğini vurguladı. Etkinliğe katılan öğrencilerin gelecekte meslektaş olacağını söyleyen Kurnaz, etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı bulunan firmalara teşekkür etti.

    “Biz Tüm Paydaşlarımızla Birlikte Büyük Bir Aileyiz”

    Kurnaz’ın sözlerini bitirmesinin ardından açılış konuşmasını yapmak için Mengen MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş kürsüye geldi. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Çavuş, Mengen MYO’nun tüm paydaşları ile büyük bir aile olduklarını ifade etti. Aile bağlarını güçlendirmek adına aileye yeni katılan üyelerle tanışmak ve kaynaşmak adına her yıl etkinlik düzenlendiğini dile getiren Çavuş, Mengen MYO’da görev alan tüm personele ve tüm katılımcılara katkılarından ötürü teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

    “Yaptığınız İş Sizin Karakterinizdir”

    Çavuş’un ardından Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün konuşma yapmak için kürsüye geldi. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Ergün, her platformda Mengen MYO öğrencilerinin yanında olduğunu ifade etti. Üniversitenin sadece bilgi edinilen yer değil bilginin nasıl edinileceğinin öğrenildiği yer olarak tanımlayan Ergün, Mengen MYO öğrencilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin tanınırlığını sağlayan bireyler olduğunu belirtti. Ergün, yaptıkları işlerde en iyisi olmaları için çok ve dikkatli çalışmalarını öğütleyerek sözlerini noktaladı.

    Alişarlı: “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Diğer Öğrencilerimizden Daha Şanslı”

    Ergün’ün ardından konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, katılımcılara teşekkür edip tanışma etkinliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.   2022-2023 eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyen Alişarlı, “Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir” diyerek, bu tür etkinliklerin önemine değinip etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. Üniversitemizin doluluk oranının %98’i aştığını dile getiren Alişarlı, 34 bine yakın öğrencinin yaklaşık 3 bin 500 tanesinin yabancı uyruklu öğrenci olduğunu söyledi. Tüm öğrencilerin bulundukları şehir ya da ülkenin kültürü ile birlikte eğitim almaya geldiğine değinen Alişarlı, bu sebeple Üniversitemizde çok kültürlü çok dilli bir ortam olduğunu ve bundan faydalanmak gerektiğini vurguladı. Mengen MYO ile Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin Üniversitemizin diğer öğrencilerinden şanslı olduğunu zira diğer öğrencilerden farklı olarak uygulamalı eğitim aldıklarının altını çizen Alişarlı, yeni kampüs binasının en kısa zamanda hizmete girmesi için elinden geleni yaptığından bahsederek katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

    Alişarlı’nın konuşmasını sonlandırmasının ardından Mengen MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya aşçı gömleği hediye etti. Sonrasında Alişarlı etkinliğe katılan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

    Öğrencilerin Hazırladıkları Yemeklere Tam Not

    Öğrencilerin protokol üyeleri için hazırladıkları ve hünerlerini sergiledikleri yemekler ikram edildi. Protokol üyeleri, öğrencilere tam not verdiler. Rektör Alişarlı ve protokol üyeleri, öğrencilerin sunumları ve yapılan tüm etkinlikler için Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Mengen MYO öğrencileriyle hocalarına ayrı ayrı teşekkür ettiler.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/447j
    Önceki İçerikGazi Mustafa Kemal Atatürk, Aramızdan Ayrılışının 84. Yıl Dönümünde Üniversitemizde Anıldı
    Sonraki İçerik6. Köroğlu Yazarlık Mektebi Açılış Töreni