Afrikalı öğrencilerimizden kültür günü etkinliği

    Üniversitemiz Afrikalı Öğrenciler Birliği topluluk üyeleri tarafından Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü, TÖMER ve Bolu Köroğlu Uluslararası Öğrenciler Derneği’nin desteği ile “Afrika Kültür Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, kendi kaderini belirleyecek Afrika’nın, gerçek zafere ulaşacağına vurgu yapıldı.

    Etkinlik kapsamında Afrikalı öğrencilerimiz açtıkları stantlarda, Afrika’ya ait objeleri, kıyafetleri, kitapları, Afrika tarihini ve kültürünü tanıttı. Hazırladıkları geleneksel yiyecek ve içecekleri katılımcılara ikram etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da stantları tek tek gezerek, Afrikalı öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi ve ikramlıkların tadına baktı.

    Kongre Merkezi Bordo Salondaki etkinlik, İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe; Genel Sekreter İhsan Ağcan, TÖMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Bacaklı, 20. Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, Bolu Köroğlu Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Akyüz, Afrikalı Öğrenciler Birliği Topluluk Danışmanı Öğr. Gör. Meliha Işık, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Afrikalı Öğrenciler Birliği Topluluğu Başkanı Djamal Hegra Moustaha, kalplerimizi birleştiren özel bir gün ve benzer idealler için bir araya geldiğimizi belirterek, özetle “Hedefimiz Afrika kıtasının zengin kültürünü, farklılıklarımızın güzelliğini ve ortak değerlerimizdeki gücü ortaya çıkarmaktır. Vizyonumuz, Bolu ile güçlü bağlar kurmak ve Afrika’nın gerçek yüzünü tüm dünyaya göstermektir. Afrika; doğudan batıya, kuzeyden güneye bir kitap. Afrika’nın kültürel zenginliğini yaşamayı ve gelecekte de yaşatmayı hedefliyoruz. Biz sadece geçmişin mirasçıları değil, düşünce ve idealler inşa eden nesillerin çocuklarıyız. Afrika’nın gerçek zaferi, kendi kaderini belirleme hakkıdır.” diye konuştu.

    “1000 civarında Afrikalı öğrencimiz var.”

    TÖMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Bacaklı ise, Üniversitemizde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerin sayısı hakkında bilgi vererek, özetle “Üniversitemizde lisans programlarında kayıtlı 831 öğrencimiz var. Ön lisans programlarında 154 ve yüksek lisansta ise 42 öğrencimiz var. Toplamda 1000 civarında Afrikalı öğrencimiz var. Afrika’daki kardeşlerimizin, kaydoldukları programlarda ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorunda olduklarını, coğrafyanın kendi gerçeğinden biliyorum. Afrikalı kardeşlerimizin bana göre bahanesi olamaz. Beraber hareket etmeden kazanmamız mümkün değil. Biz, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve TÖMER olarak, sizler için en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Umarım sizler de ülkelerinize en iyi hizmeti vermek için burada çok iyi hazırlanırsınız.” ifadelerini kullandı.

    “Bu gönül coğrafyasında kalplerimiz bir atmalı.”

    Bolu Köroğlu Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Akyüz ise, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin önemine dikkat çektiği konuşmasında özetle “Bu gönül coğrafyasında kalplerimiz hep bir olarak atmalı. Aynı hedefe, aynı ideallerle odaklanmalıyız. Dünyada çok büyük haksızlıklar ve zulümler var. Çok büyük acılar yaşanıyor ve bu acıların büyük bir bölümü de bizim mukim olduğumuz Afrika’da, Asya’da, Avrupa’da ve dünyanın birçok bölgesinde yaşanıyor. Yakın coğrafyamızda yaşanan soykırım da olmak üzere, bu acıların üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyorum.” dedi.

    Afrika’nın bağımsızlık mücadelesi anlatıldı

    Afrikalı öğrencilerimiz “Afrika’nın Hafızası, Direnişi ve Düşünen Ruhları” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Afrika’nın bağımsızlık mücadelesi, demokratik gelişimi, tarihi ve kültürü ele alındı.

    Konuşmaların ardından geleneksel Afrika gösterilerinden oluşan bir etkinlik sunuldu.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/qq4q
    Önceki İçerik14. Özel Eğitim Öğrenci Kongresi başladı