Paralimpik Okçuluk Milli Takımı Şampiyonları BAİBÜ’lü Öğrenciler Rektör Alişarlı’yı Ziyaret Etti

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı Şampiyon Sporcuları, BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri Merve Nur Eroğlu ve Ömer Aşık ile BAİBÜ Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü personeli Ali Topaç Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret ettiler. Ziyarete Engelli  Öğrenci Koordinatörlüğünden sorumlu Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel ile Prof. Dr. Samettin Gündüz de katıldı.

3 Aralık Engelliler Günü kapsamında gerçekleşen ziyarette Rektör Alişarlı, öğrencileri makamında ağırladı. Paralimpik Okçuluk Milli Takımı şampiyonları BAİBÜ’lü öğrencilerden paralimpik okçuluk branşı ve elde ettikleri olimpik başarıları hakkında bilgiler aldı. Alişarlı, BAİBÜ kampüslerinde engelli öğrenciler için yapılan eğitim ve öğretim faaliyetleri ile fiziki koşulların iyileştirilmesine dönük çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Alişarlı BAİBÜ Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü personeli Ali Topaç ile engelli öğrencilere dönük mevcut çalışmalar ve projelere dönük görüş alışverişinde bulundu.

Alişarlı; “Sizlerle Gurur Duyuyoruz”

Rektör Alişarlı, engelli olmanın hayata olumsuz bakmak olmadığının altını çizerek, başarılarıyla tüm insanlara örnek olan sporculara hitaben; “Engellilerin yetenek ve birikimleri doğrultusunda yönlendirilmeleri ve hayatın her alanında varlık göstermeleri toplumsal zenginliğimizin daha da artmasını sağlıyor. Bu konuda sizler madalya kazanarak ülkemizin bayrağını uluslararası müsabakalarda dalgalandırarak bizlere gurur veriyorsunuz. Engelsiz insanların bile hayal edemeyecekleri başarılara imza atıyorsunuz. Hem bizlere hem de engelli diğer vatandaşlarımıza, öğrencilerimize örnek oluyor umut veriyorsunuz. Bizlerin üzerine düşen, kampüslerimizi sizler için en uygun hale getirmek. Bu kapsamda bitirdiğimiz çalışmalarımız var, eksiklerimiz için de projelerimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerinden dolayı, Merve Nur Eroğlu, Ömer Aşık ve Ali Topaç’a teşekkür eden Alişarlı, hediye takdiminde bulundu.

Ulusal ve uluslararası alanlarda kazandıkları madalyalarla ülkemizi ve üniversitemizi gururlandıran sporcularımızı tanıyalım;

Şampiyon Öğrencimiz Merve Nur Eroğlu

BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi, Paralimpik Milli Takım Okçuluk Sporcusu Merve Nur Eroğlu, 2011 yılında başladığı okçulukta oldukça başarılı. Eroğlu, 2017 Pekin Dünya Şampiyonası’nda ve Çek Cumhuriyeti’ndeki Pilsen 2018 Avrupa Şampiyonası’nda ikincilik elde etti. 2019 S’Hertogenbosch Dünya Şampiyonası takımlar kategorisinde 1714 puan toplayarak ikincilik elde eden olimpik yay takımında bulundu; takımıyla birlikte gümüş madalya kazandı. 2020 yılında Dubai’de oynanan 6. Fazza Para Okçuluk Dünya Turnuvası’nda rakibi Elisabetta Mijno’yu 7-1 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından 2019’da düzenlenen oylamada paralimpik kadınlar kategorisinde 2018 yılının sporcusu seçildi. Merve Nur Eroğlu, Okçular Vakfı Spor Kulübünde okçuluk kariyerine devam ediyor.

Şampiyon Öğrencimiz Ömer Aşık

BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi, Paralimpik Milli Takım Okçuluk Sporcusu Ömer Aşık, 2011 yılında başladığı okçulukta 2015’te Çekya’da gerçekleştirilen dünya sıralama turunda bireysel kategoride ikincilik elde etti, 2016’da Avrupa Şampiyonası’nda ikinci oldu, aynı yıl Rio Paralimpik Oyunları’na katıldı. 2017’de Avrupa ikinciliğinin yanı sıra Çin’de düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Şampiyonası’nda ağır engelli kategorisinde takım halinde iki dünya rekoru ile şampiyonluk, bireyselde de ikincilik kazandı. Ömer Aşık, küresel salgın dolayısıyla 24 Ağustos 2021 tarihine ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına hazırlanıyor.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Dr. Öğr. Üyesi Hakan Tahiri Mutlu’nun Annesinin Vefatı)
    Sonraki İçerikÖğretim Elemanı Nihai Değerlendirme Sonuçları